Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden YÖK'e çağrı!

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrenim gören bazı öğrenciler "azami öğrenim süresi"de yaşanan yanlış anlaşılma nedeniyle okuldan atılma durumu ile karşı karşıya kaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2021 14:30 GÜNCELLEME 16.03.2021 14:34 EĞİTİM
Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden YÖK'e çağrı!
Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinden YÖK'e çağrı!

Azami öğrenim süresinde yaşanan yanlış anlaşılma binlerce öğrenciyi mağdur ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri YÖK'e azami öğrenim süresinde düzenlemeye gitmesi konusunda çağrıda bulundu.

2014 yılında çıkan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44. maddesinin (c) fıkrasında belirtilen karar ile 4 yıllık lisans programları için azami öğrenim süresi 7 yıl olarak belirlendi.

Kararın alındığı tarih 2014 Aralık ayı olmasına rağmen geçerlilik tarihi 2014 Eylül ayından itibaren başlatılması ve karar yazısında bazı ibarelerin yeterince açık bildirilmemesi neticesinde bazı yanlış anlaşılmalar oluştu. Bu karar 2014-2015 eğitim öğretim yılı öncesi girişli öğrenciler için de geçerli. 

ÖĞRENCİLER SON DÖNEMLERİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Kararın alındığı tarihten itibaren 7 sene sayıldığında azami öğrenim süresinin son dönemimin 2021-2022 eğitim öğretim yılı 'Güz Dönemi'nin olacağını düşünen öğrenciler, 'Bahar Dönemi'nin son dönemleri olduğunu öğrendi.

OKULU BİTİRMEK ÜZERELER

Son anda durumu fark eden bazı öğrenciler, gerekli şartları ayarlama ve uyma noktasında bazı sorunlar yaşadıklarını belirtti. Dönem sonunda bir çok kişinin bu yanlış anlaşılmadan kaynaklı, okulu bitirmek için sadece birkaç dersi kalmışken, okuldan atılma durumu ile karşı karşıya kalacak.

ÖĞRENCİLERDEN YÖK'E ÇAĞRI

Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencileri, koronavirüs pandemisi sebebiyle eğitimde yaşanan aksaklıklar ve zorluklar ortadayken yaşadıkları bu sıkıntı karşısında YÖK'ten kendilerine kararın çıktığı tarih itibari ile uygulanmasını ve kendilerine bir dönem daha okuma hakkı tanınmasını talep ediyor.

 

 

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 5
  • ytucu 2 yıl önce Şikayet Et
    Aslında sorun yıldız teknik üniversitesinde değil yökte ve yasada, okula girerken böyle bir kanun yok iken daha sonra alınan bir kararla atma yetkisi veriliyor. Hukuken durumu nedir bilmiyorum.
    Cevapla
  • Abdullah Nişli 3 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • alii 3 yıl önce Şikayet Et
    4 Yıllık okulu 7 yılda bitiremeyen kişi zaten öğrenci falan değildir.
    Cevapla
  • Dilara Tuna 2 yıl önce Şikayet Et
    Havadan konuşmak kolay ne zor şartlar içinde okumaya çalışanlar var kimse mağdur edilmemeli yazıktır günahtır onca sene hiç edilmemeli
    Cevapla
  • misafir_35 3 yıl önce Şikayet Et
    bu pandemi döneminde ne 7 yılıymış ek süre tanıyın öğrencilere bitirsinler okullarını hayırlısıyla..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR