AÖL 3. dönem sınav takvimi açıklandı mı? MEB Açık Öğretim Lisesi sınavları internetten mi?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Açık Lise sınavları yılda üç kez düzenleniyor. Lise diploması sahibi olmak isteyen binlerce aday 1 ve 2. dönem sınavlarının ardından AÖL 3. dönem sınavları ne zaman yapılacak? sorusuna yanıt arıyor. MEB pandemi nedeniyle sınavların online yapılması kararını almıştı. İşte AÖL 2020-2021 sınav tarihleri…

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2021 13:53 GÜNCELLEME 02.04.2021 13:53 EĞİTİM
AÖL 3. dönem sınav takvimi açıklandı mı? MEB Açık Öğretim Lisesi sınavları internetten mi?
AÖL 3. dönem sınav takvimi açıklandı mı? MEB Açık Öğretim Lisesi sınavları internetten mi?

2 milyondan fazla öğrencinin eğitim aldığı AÖL 3. dönem sınav tarihleri gündem oldu. Öğrenciler sınav takviminin yanında sınavların nasıl yapılacağını merak ediyor. Normal şartlar altında Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen ve en fazla öğrencinin katıldığı sınavlardan olan Açık Öğretim Lisesi, sınavları AÖK Bilgi Yönetimi üzerinden çevrimiçi olarak düzenlendi.  2. dönem sınav sonuçları merak edilirken adaylar yeni sınav tarihlerini öğrenerek sınavlara hazırlanmak istiyor. Peki AÖL 3. dönem sınavları nasıl yapılacak? İşte Açık Liseye dair tüm gelişmeler…

Son dakika haberi: Yüz yüze eğitim devam edecek mi? Bakan Selçuk kararı açıkladı

AÖL 3. Dönem Sınavları Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Lisesi 3. dönem sınav tarihlerini yayınlamadı. Açık Lise 2. dönem sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından takvimin açıklanması bekleniyor. AÖL 1. dönem sınavları 25 Şubat’ta, 2. dönem sınavları 25 Mart tarihinde gerçekleştirildi.

AÖL 3. Dönem Sınavları Online Mi Yapılacak?

AÖL 3. dönem sınavlarının yapılmasına ilişkin resmi bir açıklama bulunmazken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçmişte yaptığı açıklamada “ Bazı sınavlar var mesela açık öğretim sınavları biz bunları uzaktan yapacağız. Çünkü Almanya’dan da sınava giren var çeşitli illerden de sınavlara giren” ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklama doğrultusunda AÖL 3. dönem sınavlarının çevrimiçi olarak düzenlenmesi bekleniyor. Resmi bir açıklama geldiğinde detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Açık Lise Sınavları Online Olarak Nasıl Yapılıyor?

Açık Öğretim Lisesi sınavları çevrimiçi olarak AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden düzenleniyor. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile online sınav ekranına giriş yapıyor. Adaylara sorumlu tutuldukları her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruluyor. 25 dakika sonunda AÖL sınavları sona eriyor. Adaylar cevap vermeden geçtikleri sorulara geri dönüş yapamazken sınav ekranında herhangi bir farklı pencere açılmasına izin verilmiyor.

100 puan üzerinden değerlendirilen AÖL sınavlarında bir doğru yanıtın puan olarak karşılığı 5’dir. 20 soru üzerinden en az 9 soruya doğru yanıt veren (45 puan) adaylar derslerini başarıyla tamamlamış oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz dönem aldığı karar ile mezun olacak öğrenciler için gerekli toplam krediyi 170 olarak belirledi.

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Açık Öğretim Lisesi, 2. dönem sınavları 29 Mart itibariyle tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı takvimde 5 gün içerisinde öğrencilerin sorulara ve sınavın uygulanmasına ilişkin itirazda bulunabileceğini açıkladı. 1. dönem online sınav sonuçları sınavın tamamlanmasının ardından 10 gün içerisinde erişime açıldı. Bu sınav sonuçlarının da benzer şekilde 10 gün içerisinde açıklanması öngörülüyor.

YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • oğuz 2 yıl önce Şikayet Et
    bakanım 35 kredi istiyoruz 3.dönem sınavı beklemek istemiyoruz lütfen
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    35 kredi verilsin beklemek istemiyoruz bayramda biraz yüzümüz gülsün lütfen 3. dönem sınav yerine kredi verilsin
    Cevapla
  • meral 2 yıl önce Şikayet Et
    kredi verilmesi daha doğru olur ücretleri yatırsın herkez 35 kredi verilmeli
    Cevapla
  • samet 2 yıl önce Şikayet Et
    kredi istiyoruz 35 kredi verilsin
    Cevapla
  • GHOST 2 yıl önce Şikayet Et
    MEB Bir Kez Daha Herkese 35 Kredi Verin Gitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR