Okullar 81 ilde tekrar kapanacak mı? MEB vaka sayılarının artış gösterdiği illerde...

Ankara ve Erzurum'da yüz yüze eğitime verilen aranın ardından diğer şehirlerde okullar için alınacak karar merak konusu oldu. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu vaka sayılarının arttığı illerde okulların kapanması için karar yetkisine sahip. Sağlık Bakanlığı 58 ilin kategorisinin değişerek yüksek riske döndüğünü açıkladı. Peki MEB 2021 okullar tekrar kapanacak mı? İşte Nisan ayında okullar için alınan karar…

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2021 17:44 GÜNCELLEME 06.04.2021 17:44 EĞİTİM
Okullar 81 ilde tekrar kapanacak mı? MEB vaka sayılarının artış gösterdiği illerde...
Okullar 81 ilde tekrar kapanacak mı? MEB vaka sayılarının artış gösterdiği illerde...

Ankara Valiliği, yüz yüze eğitim alan ortaokul ve lise kademelerinin uzaktan eğitime geçtiğini duyurdu. Vaka sayılarının artması, hastane yatak doluluk oranı sonrası İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni bir karara imza attı. Geçtiğimiz günlerde Çorum Valiliği benzer bir açıklama yaparak 8 ve 12. sınıflar hariç  okullarda eğitim öğretime ara verildiğini açıklamıştı. Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada son bir haftada yaşanan vaka sayılarındaki artış nedeniyle belirli kademelerde uzaktan eğitime geçildiği duyuruldu. Bu gelişmelerin ardından risk haritasında değişime uğrayan şehirlerde okuyan ve görev alan 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen yeni bir karar alınıp alınmayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı vaka sayılarını anlık olarak takip ederek yeni bir yol haritası belirliyor. Sınav arifesinde olan binlerce öğrenci Okullar 81 ilde tekrar kapanacak mı? sorusunun cevabını merak ediyor. İşte okullarda yüz yüze eğitimde  son durum…

ANKARA  DURUM
İlkokul 1,2,3,4.sınıflar  Yüz yüze eğitim devam ediyor.
Ortaokul 5,6,7. sınıflar  Uzaktan eğitime geçti.
Lise 9,10,11. sınıflar Uzaktan eğitime geçti.
8 ve 12. sınıflar  Yüz yüze eğitime devam ediyor.
Okul öncesi ve özel eğitim sınıfları Tam zamanlı yüz yüze eğitim
Okullar Nisan Ayında Kapanacak Mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, son yaptığı açıklamada yüz yüze eğitime katılım oranlarını açıkladı. İlkokul öğrencileri  %80 oranında okula başlarken, bu oran ortaokullarda %76, liselerde ise %70 oldu. Slovakya, Kostarika ve Kolombiya gibi ülkelerin ardından okulların en çok kapalı olduğu ülkeler arasında ilk beşte yer aldıklarını vurgulayan Ziya Selçuk bu durumu “ Sağlık prensibi önceliğimizden kaynaklanan bir yaklaşım” ifadeleriyle paylaştı.

Çorum’un ardından Ankara Valiliği yaptığı açıklamada genç nüfustaki vaka sayılarında yaşanan yükselişin ardından eğitim öğretimde ek tedbirler alınması gerektiği duyuruldu. Tedbir gereği Ankara’da bulunan  Ortaokul 5,6,7. ve Lise 9,10,11.sınıflarda yüz yüze eğitime ara verildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yerinde karar uygulaması kapsamında okullar için kararların valiliklere bağlı olarak faaliyet gösteren İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’na bırakıldığı açıklanmıştı. İllerde vaka oranlarıyla orantılı olarak kapanma kararı alınabilecek. Şu an için 81 ilde yüz yüze eğitime başlayan ortaokul 8 ve 12. sınıflar için alınan yeni  bir karar bulunmuyor. 

Erzurum'dan Uzaktan Eğitim Kararı!

Erzurum İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 7 Nisandan itibaren 5, 6, 7. sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10, 11. sınıflarda tam zamanlı uzaktan eğitime geçilmesi kararı aldı. Erzurum Valiliği yaptığı açıklamada kentte özellikle son bir haftada genç nüfustaki covid-19 vaka sayılarındaki yükselişe dikkat çekilirken eğitim ve öğretimde ek tedbirler alınmasının gerekli olduğu bildirildi. 

Ankara’da Ortaokul ve Liseler Uzaktan Eğitime Geçti!

2 Mart tarihinde alınan karar sonrası İlkokulun tüm sınıfları, ortaokul ve liselerde Ankara’da yüz yüze eğitime başlandı. Son alınan karar neticesinde Ankara’da Ortaokul 5,6,7. sınıf ile lise 9,10,11. sınıfların uzaktan eğitime geçmesine karar verildi. İşte diğer kademeler için alınan kararlar;

  • Okul öncesi eğitim kurumlarında ve özel eğitim okullarında tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecek.

  • Birleştirilmiş sınıflı okullarda ve kırsal mahalle ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarda tam zamanlı olarak yüz yüze eğitim faaliyetleri sürecek.

  • Sınavlara katılacak öğrenciler için destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitim benzer şekilde uygulanacak.

  • İlkokullarda yüz yüze eğitim 2 gün seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze, 3 gün ise uzaktan eğitim ile devam edecek.

  • Ortaokul 8’ncı sınıflar haftada 12-22 saat şeklinde, lise 12’nci sınıflar ise haftada 16-24 saat olarak yüz yüze eğitim alacak.

  • Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okulu ve sınıfları tam zamanlı yüz yüze eğitim verecek.

  • Yüz yüze eğitime  katılımlar veli rızasına bağlı olarak sürecek.

Çorum’da Uzaktan Eğitime Geçildi!

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, koronavirüs ile mücadele sebebiyle kentte ana sınıfı, İlkokul 1,2,3,4 ile 8 ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitime geçildiğini açıkladı. Çorum’da artan vaka sayılarının ardından risk haritasında kırmızı kategoriye geçtiğini vurgulayan Çiftçi bu nedenle böyle bir karar alındığını söyledi. Milli Eğitim Müdürüyle görüştüğünün altını çizen Çorum Valisi “  Okullarımızda 8, 12. sınıflar, ana sınıfları ve ilkokulların dışındaki diğer ara sınıflarda yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçme kararı aldık. Bugün itibarıyla okullarımızda uygulamaya başladık." ifadelerini  kullandı.

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim yılının 2 Temmuz'da sona ermesi için planlama yapıyor. Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamada öğretmen seminerlerinin yapılacağı tarih olan 2 Temmuz tarihine kadar öğrencileri okullarda tutmakla ilgili çalışma yürüttüklerini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce yayınladığı takvimde ikinci dönemin 18 Haziran tarihinde sona ereceği ifade edilmişti. Bu açıklama ile birlikte takvimde değişiklik yapılarak okulların 14 gün daha fazla açık olması bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı resmi takvimi önümüzdeki günlerde yayınlayacak. Uzaktan eğitimle verilemeyen derslerin ve konuların öğrencilerin eğitimini etkilememesi için Temmuz ayından sonra okulların açık kalarak telafi eğitimi yapılması düşünülüyor.

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Yağmur 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen kaça gidiyorsun
    Cevapla
  • Caresiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Diğer slflar uzaktan eğitime gecilsin deniliyor bütün çocuklar bizler için çok degerlidir 8 ve 12slnlflar için sınavlar iptal edilsin giden canların telafisi olamaz
    Cevapla
  • MUALLİM 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünyada açık biz niye kapatalım siz muhalefet olsun diye kapansın istiyorsunuz bu kadar öğrencinin vebali ne olacak okullar en son kapanacak yerdir.Tam kapanma bile olsa okullar açık kalmalıdır.sizler kapanın evlerinize avmlerden parklardan kalabalıktan uzak durun okullar en güvenli ve temiz yerlerdir hatta muhtemelen sizin evlerinizden bile.
    Cevapla
  • Yağmur 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynn ya
    Cevapla
  • Caresiz 3 yıl önce Şikayet Et
    8 ve 12 slnlflar kuban olarakml seciliyor sınavlar ertelensin
    Cevapla
  • MUALLİM 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün dünyada açık biz niye kapatalım siz muhalefet olsun diye kapansın istiyorsunuz bu kadar öğrencinin vebali ne olacak okullar en son kapanacak yerdir.Tam kapanma bile olsa okullar açık kalmalıdır.sizler kapanın evlerinize avmlerden parklardan kalabalıktan uzak durun okullar en güvenli ve temiz yerlerdir hatta muhtemelen sizin evlerinizden bile.
    Cevapla
  • Yağmur 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynn ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR