Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze sınav açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, canlı yayında yüz yüze sınavla ilgili milyonlarca öğrencinin merak ettiği soralara cevap verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.04.2021 23:37 GÜNCELLEME 21.04.2021 00:05 EĞİTİM
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze sınav açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze sınav açıklaması

TV100 ekranlarında yayınlanan, Okan Baygülgen'in sunduğu Nokta programının bu haftaki konuğu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu. Bakan Selçuk yüz yüze sınavla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

YÜZ YÜZE SINAVLAR ERTELENECEK Mİ?

Bakan Selçuk, 8. ve 12. sınıfların yüz yüze eğitime devam etmesi ve yapılacak sınavlara ilişkin soru üzerine, Bilim Kurulu'nun verilerine, istatistiklere göre hareket ettiklerini kaydetti.

Bakan Selçuk, Yüz yüze sınav sorusuna ''Lise sınavları 3 Mayıs'a ertelenmişti. Hali hazırda mevcut koşullar önümüzdeki kabine toplantısında yapılacak tartışmalar, ortaya çıkacak sonuçlar tabloyu bize yeniden gösterilecek. Biz eğer Bilim Kurulu'nun önerisiyle ortaya çıkan verilere bakarak böyle bir şey gerekiyorsa gereğini tabii ki yapacağız." diye cevap verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Ben 'Her şeyi boş verin.' diyerek hoş görülmekten yana mı olmalıyım? Salgın var, olağanüstü bir durum var, bir, iki, üç sınav değil, bir sınav olsun bakış açısındayım. Tamamen boş verdiğimizde canlı dersler kapandığında ya da sınavlar olmadığında çocukların yüzde 90 civarı her şeyi bırakıyor." dedi.

YORUMLAR 55 TÜMÜ
  • Kanun 3 yıl önce Şikayet Et
    Risk hayatın her anında var. Tedbirlerle beraber okulların da açılması lazım, sınavların da olması lazım. Mevzu okul olunca riski hatırlayanlar okullar çarşı pazardan daha güvenli.
    Cevapla
  • Halk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sınavlar yapılmaz ise online derslerde ve yüz yüze derslerde öğrenci kalmaz. Olaya öğrenci açısından bakın. üç beş klavye kahramanı, sabotajcı ve tırıvırı gazeteci gözü ile bakmayın.
    Cevapla
  • eren 3 yıl önce Şikayet Et
    İşi ehline veriniz düsturuyla Sayın bakanımız elinden gelenin fazlasını yapıyor. Onun dışında klavye kahramanları bilende konuşuyor bilmeyende vesselam.
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Okullar açılmasın diyenlerin %99 u öğretmen. Devletten ayrı özel kurslarsan ayrı maaş alıyor yada evinde bu dönemde özel ders veriyor hiç ek ders ücreti alamayanlar bile bu dönemde ek ders parası alıyor etüt e giderken özel ders verirken covid yok iş okula geldimi corana bahane alıştılar yattıkları yerden para almaya sorsan hepsi ücretsiz eğitim diye devlete düşman ama hepsi parası olmayan öğrencinin de velinin de yüzüne bakmaz..
    Cevapla
  • ZEHRA 2 yıl önce Şikayet Et
    aynen çok haklısın
    Cevapla
  • ??? 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu yılda sınav olmamalı ,evden hic cikmayan cocuklar sinav icin okula gidiyor ve tedirginler,cocuklardan pozitif olanlari nerden bilecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR