Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Asıl 5 Temmuz'da başlayacak!

Bartın'da yapımı tamamlanan eğitim kurumlarının toplu açılış törenine katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Öğretmenlerimizin ve çocuklarımızın daha mutlu olacağı ortamlar hazırlamak gayemiz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.06.2021 14:10 GÜNCELLEME 25.06.2021 14:40 EĞİTİM
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Asıl 5 Temmuz'da başlayacak!
Milli Eğitim Bakanı Selçuk: Asıl 5 Temmuz'da başlayacak!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bartın Valiliği ve Bartın Belediyesi ziyaretlerinin ardından Fuat Sezgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, yapımı tamamlanan eğitim tesislerinin açılış törenine katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisiyle devam eden törende, Bartın'daki okulların açılışı gerçekleştirildi. Bakan Selçuk, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerle görüntülü konuşup, kurdele keserek, açılışı yaptı.

'GELECEĞE YATIRIM'

Bakan Selçuk, öğrencilerin daha mutlu eğitim görmeleri için çabaladıklarını söyleyerek, "Hep birlikte çocuklarımızın daha şen yuvalarda, daha mutlu şekilde eğitim- öğretim görebilmeleri için el birliğiyle projeler yapıyoruz. Burada açacağımız okulların elbette çok teknik detayları var. Bunlarla sizleri sıkmak istemem ama emin olun ki öğretmenlerimizin daha mutlu olacağı, çocuklarımızın daha mutlu olacağı ortamlar hazırlamak gayemiz. Çocuklarımızın okula severek, koşarak ve isteyerek gitmesi yine bizim arzularımız arasında. Tüm bunları yaparken istiyoruz ki çocuklarımız sanat anlamında, spor anlamında, kültür ve bilim anlamında çok daha iyi yetişsinler, çok daha donanımlı olsunlar. Bugün ilkokula başlayan çocuklar, 2040'a doğru çalışma hayatına atılacaklar ve bize soru soracaklar. 'Siz bizi neye hazırladınız?'. O günün dünyasındaki çok büyük farklılık, o günün dünyasındaki büyük değişimler tüm dünyayı sarsacak. Bu sarsıntıya hazır olmak için de ben görüyorum ki Bartın'ın büyük hazırlıkları var. Bartın'ın büyük bir motivasyonu var. Bizim bu okullarımızda ortaya çıkacak olan başarılar, çocuklarımızın ortaya koyacağı bilimsel projeler, çalışmalar, eğitimsel başarılar bunların hepsi de bu geleceğe yatırım olarak görülecektir" diye konuştu.

Bakan Selçuk, Covid-19 sürecinde eğitimle ilgili yaşanan sorunları telafi edeceklerini de söyleyerek, "Covid-19 sürecinde esasen bazı sorunlarımız var, tüm dünyada olduğu gibi bizim de eksikliklerimiz var ama bizim vazifemiz bu eksiklikleri tamamlamaktır. Bu vesileyle 'Telafide ben de varım' çalışmasını başlatmış bulunuyoruz. İnşallah 5 Temmuz'da da asıl program başlayacak. Bu süreçte Bartın'ın da gerekli telafi hazırlığının yapılmış olduğunu görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın buralara verdiği önemin farkındayız. Eğitime verdiği önemin farkındayız. Biz de bu yolda arkadaşlarımızla ekibimizle beraber elimizden gelen gayreti, çabayı göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Açılışını yaptığı okulu da gezen Bakan Selçuk, kucağına aldığı bebeği severken, gazetecilere gösterip, "Geleceğin milli eğitim bakanını tanıştırayım sizlerle arkadaşlar" dedi.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • alperrrenn 2 yıl önce Şikayet Et
    ne 5 temmuzundan bahsediyor ki bu zat... şuan çocukları okula gönderemiyoruz 25 kişilik sınıfta gelen sayısı 3... telafi eğitimini seneye yap
    Cevapla
  • HASAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili saygıdeğer öğretmenlerimiz, görüyorum ki herşeye kızıyorsunuz, pandemi döneminde öylebir algı oluştu ki evde yatıp maaş alıyorsunuz gibi göründü. Maalesef bir kısın öğretmenlerde buna sebep oldu, derslere girmeyeni de gidip dersanede çalışanı da gördük. Bence sizler ek ders derdine duseceginize ayaklar altına alınan sayginliginizin derdine düşün. Öğr etmen denince millet önünü ilişmiyordu, şimdi ise öğretmen öğretmenim demeye korkuyor. Hayret sırası sizde, saygılar.
    Cevapla
  • Hatice 2 yıl önce Şikayet Et
    Bir veli olarak sayın bakanımıza sesleniyorum!…Artık ne öğrencilerde,ne öğretmenlerde nede velilerde takat kalmadı artık bi bırakında çocuklarda,bizlerde,öğretmenlerde bi dinlensin…Çünkü sıkıldık artık…
    Cevapla
  • Eğitimci 2 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım, adı her ne kadar telafi eğitimi olsa da, havaların sıcak olduğu bir zamanda, 5 Temmuz gibi bir tarihte okula gidilmesi ne kadar pedegojik?! Yorgun öğretmen sendromu ve yorgun öğrenci sendromu oluşacak. Mış gibi bir telafi eğitimi olacak. Bu konuda almış olduğunuz kararı fecaat olarak değerlendiriyorum.
    Cevapla
  • Doğacı 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmen canlı dersini tanımlıyor. Sonra dersini açıyor 30 dakika bekliyor .Öğrenci derse katılmazsa cezası öğretmene kesiliyor ve öğretmene o ders için verilecek olan 19 tl lik ek ders ücreti ödenmiyor. Neden diye sorulunca bakanlık böyle istiyor yazı göndermiş deniliyor acaba bundan sayın bakanın haberi varmı
    Cevapla
  • HASAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Hocam kusura bakmayın her şey para değil, sizler insan yetiştiriyorsunuz saygı duyulacak insanlarsınız değerinizi ek ders diye diye düşürmeyin. Farkındamısınız bilmiyorum ama bu pandemi döneminde sayginliginiz yerle bir oldu, ben yerinizde olsam onun peşine düşerdim. Saygılarımla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR