Okullar için yeni formül: Hafta sonuna kaydırılabilir

Son dakika haberi: Okullarda salgın sürecinin yönetilmesi için Sağlık Bakanlığındakine benzer bir bilim kurulunun, Millî Eğitim Bakanlığında da kurulması gündemde. Kalabalık sınıflarda ise eğitim hafta sonuna kaydırılabilir.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2021 11:24 GÜNCELLEME 16.09.2021 11:25 EĞİTİM
Okullar için yeni formül: Hafta sonuna kaydırılabilir
Okullar için yeni formül: Hafta sonuna kaydırılabilir

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de toplam nüfus içinde iki doz aşısını yaptıranların oranı ise hâlen yüzde 50’nin altında. Toplam nüfusun yaklaşık yüzde 20’si aşı hakkına rağmen henüz aşısını yaptırmadı. Aşı hakkı tanımlanan 12 yaş üstü nüfusta iki doz aşılama oranı yüzde 60’a ulaşırken, uzmanlara göre toplam nüfustaki aşılama oranı 80’e ulaşmadığı sürece, salgının kontrolünden söz etmek mümkün değil.

HAFTA SONU EĞİTİMİNE KAYDIRILABİLİR

Okullarda salgın sürecinin yönetilmesi için Sağlık Bakanlığındakine benzer bir bilim kurulunun, Millî Eğitim Bakanlığında da kurulması tartışılıyor. Bu kurulun, Sağlık Bakanlığının tavsiyeleri doğrultusunda karar alıp, il müdürlüklerine iletmesi, ayrıca illerden gelen önerilerin de değerlendirilmesi gerektiği üzerinde duruluyor. Uzmanlar, “Her il yönetimi kendi okulunu tek tek gezecek. Sınıfların kalabalık oranı belirlendikten sonra gerekirse çifte eğitim-tedrisata geçilecek yerler belirlenecek, öğrenci sayısı azaltılacak. Başka okullardan öğretmen takviyesi yapılacak. Hatta hafta sonu eğitimine kaydırılacak” görüşünü dile getiriyor. 

KAYNAK : TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 93 TÜMÜ
  • Senem 2 yıl önce Şikayet Et
    Kızımın okulu sabahçı öğlenci bin yedi yüz kişilik bi okul yarısı girerken kalan yarısı okuldan cikiyo ve bi o kadar da veli dışarıda birbirine giriyor insanlar izdiham la çocuğunu alıp vermeye calisiyo nasıl virüs bulaşmasın bizim için bindik bi alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır etsin
    Cevapla
  • Senem 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim kızım 6 yaşında ve 49kisilik sınıfta beş gün eğitim alıyor ve ücerli oturuyor bu ortamda bu çocuk nasıl kendini korusun okullarda güvenlik yok temizlikçi çok çocuklara virüsten bisey olmasa mikroptan hasta olacak önce bu sorunları giderin lütfen sonra okulları zorunlu yapın yalvarıyorum size
    Cevapla
  • Ludvig 2 yıl önce Şikayet Et
    40 kişilik sınıfta virüs çıksa korun korunma bulaşacak bence. Ama çocuklar saatlerce maske altında nefeslerinde boğuluyor, artık kafaları nasıl dinç olur da o eğitimden bişey öğrenir bilmiyorum. O maske onca saat zaten mikrop yuvasına dönüşür. Bunu düşünen yok.
    Cevapla
  • Tolga Aydın 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben 6. Sınıfa gidiyorum.Ve sizi sonuna kadar destekliyorum.Bizim sınıf 35 okul 1250 küsür kişi var.Elim dezenfektan yüzünden ağırlaştı resmen.Ter nedeniyle üşüteceğimden korkuyorum.Sizden istediğim tek şey lütfen biz öğrencilerin arkasında olmaya her daim devam etmeniz .16 Milyon yerine size teşekkür ediyorum.
    Cevapla
  • Sengul 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence sabahci oglenci yapilmali sinif sayisi azaltilmali. 2 senedir virusle ugrasiyoruz zaten okul filan da yoktu dogru duzgun. Simdi ogretmenler 3 e kadar degil de 5 e kadar calissin sabahci oglenci olsun
    Cevapla
  • Abc 2 yıl önce Şikayet Et
    Keski bir çözüm getirseler 42 kişi küçücük sınıfda dipdibeler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR