Son dakika haberi: MEB'den Yılmaz Özdil'in "Suriyeli mülteci" yalanına net cevap!

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı medya organlarında yer alan İzmir Konak Necatibey Ortaokulu ve yerine inşa edilen okulla ilgili iddiaların doğru olmadığını bildirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 26.09.2021 15:13 GÜNCELLEME 26.09.2021 15:13 EĞİTİM
Son dakika haberi: MEB'den Yılmaz Özdil'in "Suriyeli mülteci" yalanına net cevap!
Son dakika haberi: MEB'den Yılmaz Özdil'in "Suriyeli mülteci" yalanına net cevap!

Son dakika haberi... Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, kendisinin de mezun olduğu İzmir Konak Necatibey Ortaokulu'nun yıkılma sebebini çarpıtarak yıkılan okulun yerine Suriyeli mülteci çocuklara özel yeni bir okul inşa edileceği iddiasını ortaya atmıştı.

Yılmaz Özdil

Özdil'in Sözcü Gazetesi'ndeki köşe yazısında konuyla ilgili kullandığı bu ifadelere çok geçmeden Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. 

Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında söz konusu okul binasının depreme karşı dayanıksız olduğu için yıkıldığı belirtidi.

Yerine inşa edilecek yeni okulun ise bölgede okul çağına gelmiş tüm öğrencilere hizmet vereceği duyuruldu.

Bazı medya orgalarındaki haberlerde "gerçek dışı ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik iddialara yer verildiği" ifade edilen açıklamada, söz konusu haberlerdeki "Necatibey Ortaokulunun kültür mirası kapsamında yer aldığı" iddiasının da doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Okulumuz, İzmir 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun kararında yer aldığı üzere, kültür varlığı niteliğini taşımamaktadır, bu nedenle Kurul tarafından bu taşınmazın tescil edilmesinin uygun olmadığına karar verilmiştir.

Ayrıca, 30 Ekim 2020'de meydana gelen İzmir depreminde Necatibey Ortaokulunun hasar almadığı ve deprem dayanıklılığıyla ilgili teknik inceleme yapılmadığı bilgisi de gerçeği yansıtmamaktadır. Okulun yıkım ve yeniden yapım kararı; tahkik sonuçları, mevcut binanın günümüz eğitim öğretim ihtiyaçlarına cevap verememesi ve bölgenin derslik ihtiyacı değerlendirilerek alınmıştır.

Okul bahçesindeki 100 yıllık ağaçların kesildiği bilgisi de doğru değildir. Ağaçlar, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından incelenmiş ve ağaçların bir kısmının 'orman ağacı' niteliği taşımadığı için kesilmesinin herhangi bir izne tabi olmadığı, diğer kısmının da kesilmesinde ormancılık açısından sakınca bulunmadığı belirtilmiştir. Yeniden inşa edilecek okulun bahçesine 65 yetişmiş ağaç dikilecektir."

"Okulun mültecilere verildiği" iddiasının da doğru olmadığı bildirilen açıklamada, "Söz konusu projeler kapsamında Bakanlığımız tarafından inşa edilen tüm okullar, devlet okulu niteliğinde olup adrese dayalı sistemle öğrenci kabul etmektedir." bilgisine yer verildi.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 96 TÜMÜ
  • Serkan Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Fox TV, Tele 1, Halk TV ve sözcü gazetesi okuyanların yalan rüzgarından kaçmak için yolumu değiştiriyorum
    Cevapla
  • Pepesever 2 yıl önce Şikayet Et
    Bı zamanlar Pepe vardı iki ekmek aldım derdi sahi noldu Pepe bide dedesi vardı papa ders peltek peltek koçum Pepe be hey digi günler yeh
    Cevapla
  • thyÇalışan 2 yıl önce Şikayet Et
    sen ne anlatıyosun birader ülkenin gerçeğiyle yüzleş beylikdüzü bahçeşehir esenyurt yabancı okul dolu
    Cevapla
  • savaşcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Özdil denen sen Edirne kapı şejitligindeki agaç kesimini ve şehit mezarlarını üzerine devrilen agaç hakkında hiç bişi demeyen adi aşagılık birer yaratıksınız
    Cevapla
  • Salahattin Adana 2 yıl önce Şikayet Et
    Yılmaz o okul;senin gibi hainlerin ve batının maaşlı hizmetlisinin izinin silinmesi için yıkılıyor. sen ve senin gibi hainlerin bağlı olduğu vatan ve islam düşmanlığı yalan imparatorluğunun yakında yıkılacağı gibi .
    Cevapla
  • Çetin 2 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık kardeşim. Şu iyi bilinsinki bu ve türevleri bu vatan hainliğini bedava yapmıyor.Bütün günahları benim olsun ki yabancı dernek ve vakiflardan nemalaniyorlar.Çünkü bu muhalif olmak değil. Bunlar Atatürk cu falan da değil Haa. Atatürk yaşasa alayını kursuna dizer.İzmir marşını dillerinden düşürmezler ama istiklal marşını okumayan hain HDP ile yol yürümekten de cekinmezler.Osmanliyi içten yıkan jön turklerin çocukları bunlar.
    Cevapla
  • Savaş Açıkgöz 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam yalan söylemekte haklı!?Nasıl olsa inanan çok!cezâsı yok!?Âdalet hanım herzaman ki gibi tâtil de!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR