Üniversiteler tatil mi? 1 Aralık Çarşamba günü Yükseköğretim kurumları uzaktan eğitim...

Dün akşam saatlerinde şiddetini artırarak devam eden rüzgar sonrası bazı üniversiteler tatil kararlarını açıklamıştı. Daha önceden ilan edilen akademik takvimlerine göre vize sınavlarına katılacak öğrenciler 1 Aralık için tatil kararı alınıp alınmadığını merak ediyor. Marmara Üniversitesi, İstanbul, Balıkesir, Cerrahpaşa, Çanakkale, Yalova ve Bursa Teknik üniversitesinden konuyla ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Peki 1 Aralık Çarşamba üniversiteler tatil mi olacak? İşte yapılan açıklama...

ABONE OL
GİRİŞ 30.11.2021 11:52 GÜNCELLEME 01.12.2021 10:53 EĞİTİM
Üniversiteler tatil mi? 1 Aralık Çarşamba günü Yükseköğretim kurumları uzaktan eğitim...
Üniversiteler tatil mi? 1 Aralık Çarşamba günü Yükseköğretim kurumları uzaktan eğitim...

Saatte 130 kilometre hıza ulaşan şiddetli rüzgar sonrası İstanbul başta olmak üzere birçok ilde olumsuz durumlarla karşılaşıldı. Özellikle Marmara Bölgesi'nde bugünde etkisini sürdüren yağmur ve fırtına sebebiyle ülke genelinde çeşitli tedbirler alındı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü motor giriş çıkışına kapatılırken bazı üniversiteler tatil kararı aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün yaşanabilecek olumsuz durumlar karşısında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için önlemlerde bulundu. Marmara bölgesinde hızı saatte 50 ila 100 kilometrede değişen şiddetli rüzgarlar bugünde devam ediyor. Durum böyle olunca üniversite eğitimi alan öğrenciler üniversiteler yarın tatil mi, 1 Aralık üniversiteler uzaktan eğitim mi? sorularına cevap arıyor. İşte üniversitelerin yaptığı tatil açıklamaları...

AÖF sınav sonuçları tarihi! Anadolu Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakültesi takvimini açıkladı!AÖF sınav sonuçları tarihi! Anadolu Üniversitesi İktisat ve İşletme Fakültesi takvimini açıkladı!

Üniversiteler Yarın da Tatil Mi Olacak?

Marmara bölgesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren bazı yükseköğretim kurumları, dün şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle 30 Kasım'da yüz yüze eğitime ara verdiklerini duyurdu. Rüzgarın bugünde devam etmesi sebebiyle öğrenciler yarın nasıl bir karar alınacağını araştırmaya koyuldu. Henüz üniversitelerin yarın (1 Aralık) tatil olmasına ilişkin bir açıklama bulunmuyor. İşte üniversitelerden yapılan o açıklamalar;

İstanbul Üniversitesi

Rektörlükten yapılan açıklamada İstanbul'da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden hava koşulları nedeniyle 30 Kasım Salı günü dersler ve eğitimlerin uzaktan yapılacağı duyuruldu.

Marmara Üniversitesi

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul'da hayatı olumsuz etkilemeye devam eden lodos nedeniyle 30  Kasım Salı günü yapılması planlanan tüm sınavların aynı sınav saatleri ve salonlarında 2 Aralık Perşembe günü yapılacağı belirtildi.

Bursa Teknik Üniversitesi

Bursa Teknik Üniversitesinden yapılan açıklamada Bursa Valiliğinin aldığı karar hatırlatılarak bölgede görülen şiddetli lodos nedeniyle Salı günü üniversitede eğitim öğretime bir gün ara verildiği duyuruldu. Ayrıca engelli ve hamile personeller idari izinli sayıldı.

Balıkesir Üniversitesi

Balıkesir Üniversitesi yaptığı açıklamada kuvvetli fırtına ve yağışın sebep olabileceği olumsuzluklara dikkat çekilerek Salı günü üniversitenin tüm birimlerinde eğitime bir gün ara verildiği, hamile ve engelli personelin idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Üniversitesinden yapılan açıklamada ilimizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle 30 Kasım 2021 tarihinde yüz yüze eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu. Yapılabilen derslerin online düzenlenmesi kararı alınırken yapılamayan derslerin hafta sonu veya bir sonraki hafta sonu yapılmasına karar verildiği paylaşıldı.

Yalova Üniversitesi

Yalova Üniversitesi Rektörü Suat Cebeci ise hava şartları nedeniyle yarın (30 Kasım) üniversitelerinde ders yapılmadığını söyledi.

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, ilde yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle yüz yüze eğitime ara verdi. Daha önceden ilan edilen akademik takvime göre Salı günü yapılacak sınavların 6 Aralık tarihinde yapılacağı ifade edildi. 

YORUMLAR 1
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    ne olur duyun sesimizi 2021 kpssli olanlar tercih yapamayacak mı puanımız yanmasın ayrıca 35 yaşına bağlı olarak 1 veya 2 yaş daha ilave edilsin yasalaşsın lisans mezunuyuz istihdam olamıyoruz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR