Son dakika: Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik karar! O rakam düşürüldü

Milli Eğitim Bakanlığı, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 08.12.2021 05:55 GÜNCELLEME 08.12.2021 21:23 EĞİTİM
Son dakika: Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik karar! O rakam düşürüldü
Son dakika: Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik karar! O rakam düşürüldü

Son dakika haberi...  Okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini ve okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasını öncelikli hedefleri arasına alan Millî Eğitim Bakanlığı, salgın sürecine ilişkin güncel gelişmeler doğrultusunda nüfusun az ve dağınık olduğu yerleşim yerlerinde, okul öncesinde eğitim öğretim sürecinin kesintisiz devam edebilmesi için bir şubede bulunması gereken en az öğrenci sayısını yeniden belirledi.

ÖĞRENCİ SAYISI 10'DAN 5'E DÜŞÜRÜLDÜ

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, COVID-19 salgın sürecinde okul öncesi eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10’dan 5’e düşürüldü. Böylece bu bölgelerde en az 5 çocuk bulunması hâlinde bir grup oluşturularak ana sınıfı açılabilecek.

Son dakika: Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik karar! O rakam düşürüldü

Okul öncesinden özel eğitime, ilk ve ortaöğretimden yükseköğrenime kadar eğitimin her kademesinde önemli yatırımlar yapıldığına işaret eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, böylelikle toplumun her kesiminin tüm kademelerde eğitime erişiminin artırıldığını belirtti.

Son dakika: Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kritik karar! O rakam düşürüldü

MEB'DEN EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

40 bin yeni ana sınıfı hedefi kapsamında ikinci döneme 5 bin ana sınıfı yapımının yetiştirilmesini planladıklarını aktaran Özer, şunları söyledi:

"Yaklaşık bir ayda, ülke genelinde 4 bin 3 yeni ana sınıfını açtık. Bu ana sınıflarında 79 bin çocuğumuz eğitim almaya başladı. Böylece 5 yaş grubunda yaklaşık %78 olan okullaşma oranını, yaklaşık %84'e çıkardık. Kısa sürede geldiğimiz bu nokta hedefimizi güncellememiz gerektiğine işaret etti. Yeni hedef olarak şubat ayına kadar 10 bin yeni ana sınıfını hazır hâle getirmeyi planlıyoruz.

Yaptığımız yeni düzenleme ile köy ve benzeri yerleşim yerlerindeki öğrencilerin okul öncesi eğitime erişimini kolaylaştırmak için önemli bir daha adım attık. Artık köylerde ana sınıfı açılması için 10 çocuk bulunması şartı aranmayacak. 5 çocuk için ana sınıfları açılabilecek. Ana sınıfı ve anaokulu sayısını artırarak tüm çocuklarımızın okul öncesinde eğitime rahatça ulaşabilmesi en büyük önceliğimiz. Bu doğrultuda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor"

OKULLARIN DOĞAL GAZ DÖNÜŞÜMÜ İÇİN İLLERE 690 MİLYON LİRA KAYNAK AKTARILDI

Okulların doğal gaz dönüşüm çalışmaları için 2021 yılında 81 ile toplam 690 milyon lira ödenek gönderildi.

Millî Eğitim Bakanlığı, okulların doğal gaz dönüşüm çalışmaları için 2021 yılının ilk 8 ayında 169 milyon lira, Eylül ayının ilk haftasında ise 372 milyon liralık ödeneği illere göndermişti. Aralık ayı başında,  okullara 149 milyon lira daha kaynak aktarıldı. Böylelikle 2021 yılında okulların doğal gaz dönüşümü için ayrılan kaynak miktarı, 690 milyon liraya ulaştı.

Hem çevreye duyarlığın bir gereği olarak hem de enerji tasarrufu sağlamak için tüm okulların doğal gaz dönüşümlerinin tamamlanmasını çok önemsediklerini belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şu değerlendirmede bulundu:

“Eylül ayında okullar açılır açılmaz doğal gaz dönüşümüne ilişkin bize iletilen tüm taleplerin gereğini yerine getirdik. Bekleyen talep kalmamıştı. Daha sonrasında oluşan ihtiyaçlar için 149 milyon lirayı daha illerimize gönderdik. 2021 yılında toplam 690 milyon lira kaynak ile okullarımızın doğal gaz dönüşümü için önemli bir mesafe katettik. 2022 yılının ilk altı ayında doğal gaz erişimi olan tüm illerimizde bu konudaki çalışmaları tamamlama hedefimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • gizli 2 yıl önce Şikayet Et
    okular bir süre kapansın pandemi çok
    Cevapla
  • Sevil 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz sınıfta 40 kişiyiz virüs nasıl yayılmasın
    Cevapla
  • Güzel 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru çünkü köy okulları kapandı kırsaldan kentlere göç hızlandı.
    Cevapla
  • Sultan Alparslan 2 yıl önce Şikayet Et
    7'ye düşürseydiniz bari. Bir öğrenci de o gün gelmese öğretmen 4 öğrenciyle ders mi işleyecek. Çok az olmuş öğrenci sayısı.
    Cevapla
  • esra 2 yıl önce Şikayet Et
    yedi öğrencinin o gün üçü gelmese yine dört kişiyle işlenir :)
    Cevapla
  • ademoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Calisan anne babaya tam gun ana okuku kreş yok bu eksik
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    İhsan agbi öptüm ellerinden.
    Cevapla
  • İhsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Benim esim calişmiyor,ev hanimi tam gün anaokuluna ucret ödeyerek gınderiyorum,sen de iki maaşsin gönder...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR