Son dakika: Bakan Özer duyurdu! 'Hedef 100 milyon'

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesiyle okullarda kitap sayısının önemli ölçüde arttığını belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2022 14:04 GÜNCELLEME 09.01.2022 14:04 EĞİTİM
Son dakika: Bakan Özer duyurdu! 'Hedef 100 milyon'
Son dakika: Bakan Özer duyurdu! 'Hedef 100 milyon'

Son dakika haberi... Bakan Özer, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için ağırlık verdikleri alanlardan birinin de okullar arası imkan farklılıklarını azaltmak olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen 'Kütüphanesiz Okul Kalmayacak' projesinin iki ay gibi kısa bir sürede tamamladığını ifade etti. 

"100 MİLYONA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Bu proje ile okullardaki kitap sayılarının da önemli ölçüde arttığını vurgulayan Özer, "Yeni yaptığımız kütüphanelerle, kütüphanelerdeki kitap sayımız 41 milyon 770 bin 132'ye yükseldi. Bu proje ile okullarımızdaki kütüphanelerde öğrenci başına düşen kitap sayısı, iki ay gibi kısa sürede 1,89’dan 2,76’ya yükseldi. 2022 yılında kitap sayımızı 100 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Böylece öğrenci başına düşen kitap sayısı, 6,6'ya yükselmiş olacak. Süreci başarı ile yürüten tüm çalışma arkadaşlarımı, 81 ilimizde milli eğitim müdürlerinizi, ilçe müdürlerimizi, okul yöneticilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum'' dedi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre, 2021 yılı sonu itibarıyla öğrenci başına düşen kitap sayısında 9,65 kitap ile Gümüşhane birinci oldu. Gümüşhane'yi, 9,53 kitap ile Bayburt ve 8,56 kitap ile Ardahan izledi.

YORUMLAR 2
  • bir bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Kütüphane işi artık çağ dışı oldu,internet kütüphaneciliği bitirdi,her okulda internet olması yeterli.
    Cevapla
  • Kitap Kurdu 2 yıl önce Şikayet Et
    keşke sesimi duysan sayın bakan. MEB yayınları matbaası vardı sonradan kapandı. satış mağazalarında satış yapıldırdı. eskiden uygun fiyatlı kitap bulabiliyorduk. yaklaşık 3500 den fazla kitap alıp kütüphanemin bir kısmını MEB yayınlarıyla donatmıştım bu vesileyle. Çevirleri ne güzeldi yabancı yayınların. yeniden bir imkan olsa da açılabilse. biz kitap severleri sevindirseniz ne güzel olur.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR