Öğretmenlerin mesleki eğitiminde devrim gibi kararlar... Hem kıdemi hem maaşı artacak!

Öğrencilerin başarısını artırmak için Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin mesleki eğitimine öncelik veren yeni düzenlemeyi başlatıyor. Okul bazlı öğretmen eğitimini tamamlayan öğretmenlerin hem kıdemi hem maaşı artacak.

ABONE OL
GİRİŞ 16.01.2022 11:54 GÜNCELLEME 16.01.2022 12:17 EĞİTİM
Öğretmenlerin mesleki eğitiminde devrim gibi kararlar... Hem kıdemi hem maaşı artacak!
Öğretmenlerin mesleki eğitiminde devrim gibi kararlar... Hem kıdemi hem maaşı artacak!

Öğretmen odaklı eğitim modelinin devreye girmesiyle kıdem arttıkça öğretmenlerin maaşı da memuriyet derecesi de artacak. Öğretmenler, ülke genelindeki iyi uygulama örneklerini yerinde görmeleri için mobilize edilecek.

ÖĞRETMENLER HER KADEMEDEKİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİNİ GÖRECEK

İşte devrim gibi yeni eğitim modeliyle ilgili merak edilen detaylar;

Okul bazlı öğretmen eğitimi başlıyor. Öğretmenler her kademedeki iyi uygulama örneklerini yerinde görecek. 15'er günlük görevlendirme ile Türkiye'nin her noktasındaki farklı okullara özgü tecrübeyi, başarıyı yerinde görüp inceleyecek, kendi okuluna aktaracak.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer

BAŞARILI OLURSA UZMAN ÖĞRETMEN OLARAK 1 DERECE VE 1.000 LİRA MAAŞ ZAMMI ALACAK

Öğretmenlerin mesleki gelişimine öncelik verilecek. Bu kapsamda 10 yıllık öğretmen, 180 saat meslek için eğitimden geçecek. Yazılı sınava girecek, başarılı olursa uzman öğretmen olarak 1 derece ve 1.000 lira maaş zammı alacak.

10 yıllık uzman öğretmenler ise, 240 saatlik mesleki eğitimi tamamlayıp, sınavı geçerse başöğretmen unvanıyla birlikte ilave 1 derece ve 2.000 lira maaş artışı kazanacak.

YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEŞVİK EDİLECEK

Öğretmenler yüksek lisans ve doktora yapmaya teşvik edilecek. Türkiye'de şu anda mastır yapan öğretmen sayısı 117 bin ve bu sayı toplam öğretmenlerin sadece yüzde 10'u. Finlandiya'da ise öğretmenlerin tamamının yüksek lisans derecesi bulunuyor.

70 KATA VARAN BAŞARI FARKLARI 

Türk eğitim sisteminde, kıdemli öğretmenlerin, öğrenci başarısına somut katkısı görülüyor. 20 yıl ve üzeri deneyimi olan öğretmenin okuttuğu öğrenci ile 5 yıl ve altı deneyimi olan öğretmenin öğrencisi arasında 70 kata varan başarı farkları gözleniyor. Bu nedenle öğretmenlerin meslek sürecinde yetkinliğinin artırılması sağlanacak.

 

KAYNAK : SABAH - BURAK ÇELİK
YORUMLAR 247 TÜMÜ
  • Öğretmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek lisans yapalım da taşrada nasıl olacak? Uzaktan eğitim şeklinde imkan tanınırsa makul ve yerinde olur
    Cevapla
  • Harika adam 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlerin girdiği sınıfta öğrenci not basarisi ortalama minimum 70-80 olsun. Başarısız öğretmenler atılsın.lise ve üniversite sınav başarısı da okul ortalamasıyla kiyaslansin. Oturarark maaş almaya son yani
    Cevapla
  • Taylim Derdi 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu hükümet hep alır vermez inanmam.
    Cevapla
  • Duyarlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Öğrencilerin ve öğrenci velilerinin şımartıldığı bir dönemdeyiz. Okullarımızda ki olumsuzlukların ve sıkıntıların üzerine sadece kıdemli öğretmenler gidiyor. Genç öğretmenler sosyal medya ile uğraşırken, her zorluğu yaşayarak çözmeye çalışanlar, sorumluluk yükünü taşıyanlar kıdemli öğretmenlerdir. Bunlara sınavsız bir defaya mahsus olarak uzmanlık verilmelidir.
    Cevapla
  • ferzande 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok saçma ezberi kuvvetli olan öğrenciyle ilgisi olmayan mekam mevki için uğraşan ama eğitimden zerrece bilgisi olmayan kademe atlayacak parası artacak. hiç faydası olmazzzz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR