MEB'den seçmeli ders tercih işlemleri hakkında açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, seçmeli dersler için tercih sürecinin olumsuz hava şartları nedeniyle 7 Şubat saat 17.00’a kadar uzatıldığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 20.01.2022 09:55 GÜNCELLEME 20.01.2022 13:48 EĞİTİM
MEB'den seçmeli ders tercih işlemleri hakkında açıklama
MEB'den seçmeli ders tercih işlemleri hakkında açıklama

Ortaokul ve lise öğrencilerinin talepleri doğrultusunda açılacak olan seçmeli dersler için tercih süreci yarın sona eriyordu. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasına göre olumsuz hava şartları dolayısıyla son başvuru tarihi ertelendi. Karara göre, tercih süreci için son tarih iki hafta kadar ertelendi. Seçmeli dersler için tercih süreci ne zamana kadar uzatıldı? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya ilişkin detaylar…

Öğrenciler, bir sonraki dönem okullarda açılmasını istedikleri seçmeli dersler için tercihte bulunuyor. Yarın bitmesi planlanan tercih süreci, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son açıklamasına göre 7 Şubat'a kadar uzatıldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklama üzerine öğrenciler iki hafta daha tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.

SEÇMELİ DERS TERCİH SÜRESİ NE ZAMANA KADAR UZATILDI?

Milli Eğitim Bakanlığı, seçmeli dersler için tercih sürecinin olumsuz hava şartları nedeniyle 7 Şubat saat 17.00'a kadar uzatıldığını açıkladı. Hava koşulları nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler, belirtilen tarihe kadar tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Bakanlık açıklaması şu şekilde:

"Öğrencilerin okullarda açılmasını istedikleri seçmeli dersler için yarın sona erecek tercih süreci, 7 Şubat saat 17.00'ye kadar uzatıldı. Ortaokul ve liselerde seçmeli derslerin seçimi için tercih süreci, olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin okula gidememesi dolayısıyla gelen talepler doğrultusunda Bakanlık tarafından uzatıldı."

 

YORUMLAR 3
  • Hsan 2 yıl önce Şikayet Et
    Olumsuz hava şartları beyaz Esaret diye diye karı küstürdük RABBİM bu milletin üzerinde rahmetini daim KILSIN İNŞALLAH
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye ? Olumsuz hava şartları derken,
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Olumsuz hava şartları demek doğru değildir. Bunun yerine, elverişsiz hava şartları demek daha doğrudur.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR