ADÜ Rektörü Prof. Dr. Aldemir: “Geleceğimiz Emin Ellerde”

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip Türkiye için geleceğin çok parlak olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2022 15:00 GÜNCELLEME 21.01.2022 15:03 EĞİTİM
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Aldemir: “Geleceğimiz Emin Ellerde”
ADÜ Rektörü Prof. Dr. Aldemir: “Geleceğimiz Emin Ellerde”

Türkiye’de gençlerin teknoloji, bilim ve sosyal hayatta çok aktif olduğunu ifade eden Rektör ALDEMİR,  “Kendi öz kültüründen beslenen, gelenek ve kültürünün ritüellerine hakim gençlerin sırtında yükselen medeniyetimiz, daha ileriye de yine gençlerimizin sırtında yükselerek ilerleyecek. Gençliğe güvenin, bizim onlara inancımız tam!” dedi.

Başarı, gençlerin sinerjisi ve bilimin ışında gerçekleşiyor

Ege’nin yükselen değeri Aydın Adnan Menderes Üniversitesi son dönemde başarılarıyla adından söz ettirirken, kurumun başında yer alan isim Rektör Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, başarının gençlerin sinerjisi ve bilimin ışında gerçekleştiğini söyledi. Aldıkları tüm kararların merkezine gençleri koyarak büyük bir sinerji yakaladıklarını ifade eden ALDEMİR, “Gençlerimize güvenimiz sonsuz. Onlar bizim için oluşturduğumuz medeniyet bilincinin hareket noktası. Ben sürekli gençlerle bir aradayım. Uzun süredir Üniversitemizde neredeyse tüm okullarda ‘Rektör-Öğrenci Buluşmaları’ adı altında birbirimizi dinliyoruz. Her şeyin farkındalar, dünyayı takip ediyor ve gelişmeleri dikkatle izliyorlar. Ülkemizi, medeniyet yarışında en güzel şekilde temsil edeceklerine eminim; söyleşilerde öyle fikirlerle geliyorlar ki insanın geleceğe olan hem güveni hem de inancı artıyor” dedi.

Medeniyetimiz, gençlerimizin sırtında yükselecek

Akademinin bir insan atlası çalışması olduğunu ifade eden Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR, “Biz onlara akademik bilginin yanında medeniyet bilinci de aşılıyoruz. Kendi öz kültüründen beslenen, gelenek ve kültürünün ritüellerine hakim gençlerin sırtında yükselen medeniyetimiz, daha ileriye de yine gençlerimizin sırtında yükselecek. Cepheye koşan, küçücük bedenleriyle Kurtuluş Savaşımızda mucizeler yaratan o günkü gençlerin medeniyetimize katkısı ne ise, bugünün gençleri de aynı azim ve kararlılıkla ülkemizi ve geleceğimizi bir miras olarak devralarak ileri taşıyacaklar” dedi.

Gençlerimiz ülkemizin medeniyet yarışındaki duruşuyla da ilgililer

Rekabete açık ve dünyayı gözlemleyen bir genç kitlenin varlığından söz eden Rektör ALDEMİR, “Gençler sadece bilim ve teknolojiyle değil, ülkemizin medeniyet yarışındaki duruşuyla da ilgililer. Yaklaşık 80 toplulukla sosyal zamanlarını da etkili ve dolu dolu geçiriyorlar. Kamu Başdenetçisi Sayın Şeref Malkoç’un verdiği ‘Ombudsmanlık ve Türkiye’nin 2023 Vizyonu’ başlıklı konferansta salon doluydu, Prof. Dr. Sayın Naci Bostancı’nın verdiği “Okuryazarlık ve Yaşam Boyu Öğrenme’ başlıklı konferans doluydu, Doç. Dr. Şeref İba moderatörlüğünde gerçekleşen Doç. Dr. Yasin Söyler ve Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Korhan Mastı’nın konuşmacı olarak katıldığı ‘Yeni Anayasa Üzerine Düşünceler’ başlıklı panel, yoğun ilgi gördü. Gençlerimiz, gerçekten geleceğimizle ve şu an ile ilgili; biz gençlerimize çok güveniyoruz” dedi.

Gelecek Türkiye’nin; bundan kimsenin şüphesi olmasın!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk ALDEMİR sözlerini şöyle sürdürdü: “Adnan Menderes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, kuluçka sürecinden 5 yaşından küçük Teknokentler arasında Türkiye’de 2. Sırada. Bu veri bizim için çok önemli. Bu süreçte gençlerimiz var. Üniversitemiz TÜBİTAK Proje sıralamasında tüm üniversiteler arasında TÜBİTAK’tan en çok proje desteği alan üniversiteler arasında 15. Sırada. TÜBİTAK ULAKBİM Veri Tabanı’na göre TR Dizin sıralamasında tüm üniversiteler arasından en çok yayın üretmede 23. sırada, en çok atıf almada 24. sırada ve TÜBİTAK proje sıralamasında ise 45 proje ile en çok proje üretmede 25. sırada yer almıştır. Bu sıralamalar, yoğun bir emeğin göstergesidir. Buraya gelip öğrencilerimizle bir araya gelen tüm devlet büyükleri bu başarıdan söz ettiğinde Üniversitemizin geldiği nokta bizlerin koltuklarını kabartıyor. Biz, bilimin cazibe merkezi olmak için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz; burada geleceği inşa ediyoruz. Hepimiz bu sorumlulukla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gelecek bizim, gelecek Türkiye’nin; bundan kimsenin şüphesi olmasın”  

YORUMLAR 2
  • #vatansever# 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaaa hocam sen böyle parlak şeylerden güzelliklerden bahsediyorsun ama bazı kesimler bu gibi söylemlerden rahatsızlar yani hastalıkları nüksetiyor
    Cevapla
  • zeki 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada ilk 800 de üniversite yok. Türkiyede 1. olsan dünyada 900 den sıralanacaksın.. Hocam üniversitenizde kendi mesleği olmayan bölümde ders veren Hocalarınız var...Yani mesleği değikl ama başkasına öğretiyor... Bunlar elbette kanunlara yönetmeliklere uygun... Ama yetişenler mesleklerinde ne kadar başarılı...Dünya sıralamasına bakınca anlaşılıyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR