İslam ülkeleri imam hatiplere hayran kaldı! Modellemek için sıraya girdiler

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, imam hatip okullarının ortaya koyduğu misyon ve vizyonun, bugün itibarıyla İslam dünyasındaki ülkelerin gıptayla müşahede ettiği konumda olduğunu söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 07.02.2022 12:35 GÜNCELLEME 07.02.2022 12:40 EĞİTİM
İslam ülkeleri imam hatiplere hayran kaldı! Modellemek için sıraya girdiler
İslam ülkeleri imam hatiplere hayran kaldı! Modellemek için sıraya girdiler

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, imam hatip okullarının ortaya koyduğu misyon ve vizyonun, bugün itibarıyla İslam dünyasındaki ülkelerin gıptayla müşahede ettiği konumda olduğunu söyledi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince İzmit ilçesinde bir otelde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı'nın kapanış oturumunda konuşan Yılmaz, imam hatip okullarının modern usullerle eğitim verdiğini anlattı. 

"İSLAM DÜNYASI İMAM HATİPLERE GIPTA EDİYOR"

"İmam hatip okullarının ortaya koyduğu misyon ve vizyon, bugün itibarıyla İslam dünyasındaki ülkelerin gıptayla müşahede ettiği konumdadır." diyen Yılmaz, bunu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü vazifesini yürüttüğü 8 yılda gördüğünü kaydetti.

Yılmaz, dünyanın farklı yerlerinden gelen heyetlere imam hatip okulları müfredatını anlattıklarını belirterek, "Pakistan, Afganistan, Afrika, hatta Avrupa'dan ve dünyanın farklı yerlerinden gelen heyetlere imam hatip okulları müfredatını arz ettiğimizde hepsinin söylediği tek cümle şuydu: 'Bu ne kadar mükemmel sistem. Ne kadar güzel müfredat ve okulun vizyonu ortaya konulmuş.' Birçok ülke bunu modellemek istedi. Bizler de hamdolsun bu süre içerisinde Fransızca, İngilizce ve Arapça olmak üzere bu okulları anlatan kitapçıkları hazırladık. Sayın Bakanımızın da tensipleriyle hazırladığımız çalışmaları 20 kadar Afrika ülkesinin eğitim bakanlarına takdim ettik." diye konuştu.

"İMAM HATİP OKULLARIMIZ ÇOK GÜZEL NOKTADA"

Kamuoyunda son 4-5 yıl ve öncesinde de bu okulların aleyhine konuşulduğunu aktaran Yılmaz, şunları söyledi:

"İnsanlarımız 'Yandık, bittik, öldük, kül olduk.' gibi çok edebiyatlar yaptılar. Ama bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiriyle ve Sayın Bakanımızın da teklifleriyle bu vazifeye geldiğimde şunu gördüm ki imam hatip okullarımız çok güzel noktada hamdolsun. Bunu gözlerimle müşahede etmekten dolayı da Rabbime binlerce hamdediyorum. Bu, olduk, bittik anlamına mı geliyor? Hayır. Bugün, dünden daha iyi olmamız lazım, yarın da bugünden daha iyi olmamız lazım."

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan da Yılmaz'a katılımından dolayı teşekkür ederek tablo hediye etti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    herkes imam hatiplere verip veriştirmiş. bu çağda çocukların böyle olmasının sebebi imamhatipler mi, okullar mı? çocuğunuzu zihinsel gelişiminin ne kadarı okuldan ? biraz insaf. bugün çocukları medyanın , arkadaş çevresinin etkisinden koruyamazsanız, okullar hiç bir şey yapamaz. kaç kişi çocuklarının neler düşündüğünü, neleri takip ettiğini, izlediğini fikirlerini soruyor yada oturup onların sorularına cevap arıyor. siz çocuğunuza sahip çıkmazsanız sonra başkası eğitemedi diye suçlamaya hakknız yok. ekşi sözlük gibi sitelere takılan. abuk sabuk youtuberları izleyen çocuklardan hayır beklemeyin..
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendi torunlarınızı, amerikan, fransız kolejlerine, milleti de imamhatiplere oldu tamam.
    Cevapla
  • Fatin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu yalanı tekrarlayıp duruyorsunuz. Sümeyye Erdoğan 28 Şubatta okuyabilmek için baskıların daha az olduğu Araklı İmam hatip lisesinde okumuştur.
    Cevapla
  • Xxx 2 yıl önce Şikayet Et
    Caferiliği hak mezhep ilan ettiniz diyanet caferili ilmihali bastı ilahiyatlar hadis inkârcısı sahabe peygamber düşmanları ve şia doldu ...
    Cevapla
  • Vardar 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler
    Cevapla
  • ismailka 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu neyini modelleyecekler Allah aşkına, imam hatibi bitiren ya deist yada ateist çıkıyor hepsi değil ama çok var. Nasıl eğitim veriliyor anlamıyorum. Sadece kitap ezberletmekle olmaz (ders kitabından bahsediyorum) çocuklara maneviyatta öğretilmesi lazım. Normal okuldan, fazladan din dersleri harici hiç farkı yok. Örnek almak isteyen ülkeler okullarında din derslerinide okutsunlar al sana imam hatip. Bunu yazarken tabiki duruma üzülerek yazıyorum, keşke milli ve manevi gençler yetişse sadece imam hatip değil tüm okullardan ama maalesef maneviyat yönü çok eksik hatta neredeyse hiç yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR