Uzman ve Başöğretmenlik sınav takvimi ilan edilecek

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri'nin açılış konuşmasında Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği'nin Resmî Gazete'de yayımlanmasına ilişkin süreci değerlendirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2022 10:54 GÜNCELLEME 12.05.2022 11:34 EĞİTİM
Uzman ve Başöğretmenlik sınav takvimi ilan edilecek
Uzman ve Başöğretmenlik sınav takvimi ilan edilecek

Bir toplumun öğretmeni kadar güçlü olduğunu belirten Bakan Özer, bu nedenle öğretmenleri sürekli desteklediklerini söyledi.

ÖĞRETMENLERE MAHSUS BİR KANUN

Özer şunları kaydetti:  "Bu dönemde en fazla destek vereceğimiz siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Bunun için yola önce Öğretmenlik Meslek Kanunu ile başladık. 60 yıldan beri bu ülkede tüm Millî Eğitim Şûralarında eğitim paydaşları tarafından hep öğretmenlere mahsus bir kanun olması özlemi dile getirilmişti. Allah'a şükür bu özlemi 14 Şubat 2022 tarihi itibarıyla tamamlamış bulunuyoruz. 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla eğitim tarihimizde ilk defa öğretmenlere mahsus bir kanun gerçekleşti. Bu kanunla ilk defa öğretmenlik sürekli gelişimin olduğu, durağanlığın olmadığı, sürekli öğretmenin de öğrendiği bir eğitim eko sistemini kurgulama ile ilgili en ciddi adım atılmış oldu. Bu, eğitim tarihimizin geleceğiyle ilgili çok önemli bir adımdır."Bakan Özer

"MEVZUAT AÇISINDAN EKSİK KALMADI"

Bugün güzel bir haber daha geldiğini belirten Özer, "Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun uygulanması ile ilgili adaylık ve kariyer sistemi ile ilgili yönetmelik çalışmamızı tüm paydaşlarımızın görüşlerine açmış ve gelen görüşlere göre son şeklini vererek yayımlanmak üzere göndermiştik. Bugün itibarıyla bu yönetmeliğimiz de yayımlanmış oldu. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun uygulanmasıyla ilgili artık mevzuat açısından hiçbir eksikliğimiz kalmadı." Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer

PROGRAM VE SINAV TAKVİMİ YARIN PAYLAŞILACAK
 
Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ve yönetmeliğin öğretmenlere hayırlı uğurlu olmasını dileyen Özer şöyle dedi: "Yarın yönetmelikteki bahsi geçen uzman ve başöğretmenlik ile ilgili eğitim programını ve sınav takvimini tüm kamuoyu ile paylaşacağız. 2022 yılı bitmeden süreci nihayetlendireceğiz ve inşallah eğitim sistemimizde devasa sayıda uzman ve başöğretmenlerimizin olduğu, sürekli kişisel gelişimin mesleki gelişimin tartışıldığı, iyi uygulamaların konuşulduğu bir eğitim ekosistemi oluşturulmasıyla ilgili çok önemli bir süreç başlamış olacak."

YORUMLAR 92 TÜMÜ
  • Papağan 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklın yolu birdir, 15 yılını dolduran uzman, 25 yıl hizmeti olan emektar öğretmen de başöğretmen olsun. Sınav kazanan çok mu biliyor sanki? Emek işi bu, sabır işi...
    Cevapla
  • İsminiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Uzun yıllar çalışmış olmak uzman olmak anlamına gelmiyor, kendini geliştirmeyenler uzman olmamalı.
    Cevapla
  • Duyarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Sınavla kariyer kazanılmaz. kıdem,başarı ve hizmet ile kariyer olmalı. Kıdemli öğretmenleri sınava sokmak ayıptır. Kıdemli öğretmenlerin sınavlara girmemesi gerekir.
    Cevapla
  • aylin dubaklıoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    siteminden bak kaç yıldır aktif öğretmenlik yapıyor 10 deki uzman öğretmen kaç yıdlır yapıo 20 deki başöğretmen ve bunu devlette de yap özel dede yap ücretler eşit olsun devlet özel.özel e deki 50 öğretmenin varsa 30 u uzman olacak 10 u başöğretmen olacak vs.
    Cevapla
  • Trolsover 1 yıl önce Şikayet Et
    Eğitimin iyiden iyiye mahv olan bir ülkenin sorununa bakın
    Cevapla
  • Mete 1 yıl önce Şikayet Et
    Ilkokullarda ingilizce ve din kulturu ve ahlak bilgisi cok şukur brans öretmenleri var. Sayin bakanimiza soruyorum. Ilk okulda muzik resim ve beden egitimi niye var. Olmasi gerekiyorsa ki aristo zamanindan beri liselere kadar bu dersler hep olmus peki bu derslere brans ögretmeni niye verilmiyor. Sinif ogretmenlerinin artik ÷çoğu enstruman calamiyor spora uzak resim ise tamamen berbat. Sonra bakiyoruz cevremize berbat ev bahceleri cirkin yazili insanlar dinledigi müzikten hoslanmadigimiz bi dunya genc ve sanattan futbol izleyiciliginden degil spordan kopuk bi halk. Ve gittikce sismanlayan bi nesil.
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Din kültürü öğretmeniyim, bizim derslerimizi önceden hiç alakasız branşlar aralarında paylaşıp dersi işlemeden ek ders alirkende böyle adaletli ve hassasmiydiniz? Sorununuzun çözümü 4+4 tem 3+5 e geçmek olabilir. Çünkü ilkokullar in çoğunda branş öğretmeninin dersini dolduracak kadar yeterli sınıf ve ders saati yok. Özellikle görsel Sanatlar ve beden eğitimi hakkıyla işlendiğinde öğrencilerde büyük değişim oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR