Son dakika: LGS kapsamındaki merkezi sınav sona erdi! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 8'inci sınıfta eğitim gören 1 milyon 236 bin 313 öğrenciye yönelik hazırlık yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın iki oturumu da tamamlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.06.2022 12:54 GÜNCELLEME 05.06.2022 15:01 EĞİTİM
Son dakika: LGS kapsamındaki merkezi sınav sona erdi! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
Son dakika: LGS kapsamındaki merkezi sınav sona erdi! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Öğrencilerin kendi okulunda girdiği sınav 09.30'da başladı. Öğrencilere çoktan seçmeli 90 soru soruldu. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi.

İkinci oturum ise 11.30'da başladı ve 12.50'de sona erdi. Matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 sorunun yöneltildiği ikinci oturumda öğrencilere 80 dakika süre verildi.

İki sınav oturumu arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde öğrenciler, okul bahçelerine çıkarak ihtiyaçlarını giderdi.

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak.

SONUÇLAR 30 HAZİRAN'DA

Sınav sonuçları, 30 Haziran'da "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

BAKAN ÖZER, SINAV KOORDİNASYON MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav süreçlerinin canlı takip edildiği, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Sınav Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    5+3 sistemine geri dönülsün.
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu öğrenci niye sinava girmedi. Meb araştırsın
    Cevapla
  • Mümine 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim zamanımızda böyle sınavlar yoktu, çocuklar yarış atı gibi denemeye gir çık, kaç doğru kaç yanlış evde en çok ko nuşulan konu bu olmuş ki minik kızım yeni dilleniyor, denememi yaptım bir yanlışım var diyor :)
    Cevapla
  • Tarik 1 yıl önce Şikayet Et
    1990 larda vardi, Fen ve "Gerçek"Anadolu liseleri ile ,Devlet Parasiz Yatili ( ziraat ,meslek okullari gibi) sinavlari vardi. Aslinda ayni sinav ayni mantik sadece şu an daha ciddi gündemde kaliyor o kadar...
    Cevapla
  • Kazım 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok fazla bu kadar zorluk sınavlar dersler bu yaşta..
    Cevapla
  • rte 1 yıl önce Şikayet Et
    maske?
    Cevapla
  • salihx 1 yıl önce Şikayet Et
    maske kalkalı epey oldu...2022 lgs den bahsediliyor,sen çok geriden takip ediyor gibisin gündemi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR