KPSS soru havuzu sil baştan

KPSS'de soruların sızdırıldığı iddiasının ardından, soru havuzu müfettişler tarafından incelemeye alındı. İddialara göre; soru havuzundaki tüm sorular silinecek, soruları hazırlayan uzman kadronun yerine de yenisi görevlendirilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2022 06:41 GÜNCELLEME 12.08.2022 07:09 EĞİTİM
KPSS soru havuzu sil baştan
KPSS soru havuzu sil baştan

Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddiaları üzerine devam eden soruşturma sürüyor.

Devlet Denetleme Kurulu (DDK) denetçileri günlerdir üzerinde yoğunlaştığı yer, akademisyenler tarafından hazırlanan ve bütün soruların toplandığı soru havuzuydu. Bu kapsamda yüz binlerce soru detaylı incelendi.

Denetçiler ayrıca; faraday kafesiyle kaplı, dış dünyadan tamamen izole edilmiş bir ortamda sınav kitapçıkları hazırlandığı ve paketlendiği matbaada da incelemelerde bulundu.

Bu arada soru havuzuyla ilgili de bir gelime yaşandı. Bu konuda bir adımın atılacağı öğrenildi. Müfettişler tarafından incelenen soru havuzlarındaki soruların tamamının silineceği, soruları hazırlayan uzmanların yerine de yenilerinin görevlendirileceği belirtildi.

KAYNAK : Türkiye GAzetesi / Mahmut Özay
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • haklı 1 yıl önce Şikayet Et
    ben ulaşım masrafımı, 2aylık süre kaybımı ve manen yaşadığım stresin tazminatını istiyorum
    Cevapla
  • hakkı 1 yıl önce Şikayet Et
    sorunlular tespit edilmeli ve cezalarını almalıki birdaha bu işlere kalkışılmasın
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım eski osym başkanı için halen bir açıklama yok. o adamın yargılanması gerekiyor. her türlü fırıldağı çevirmiş sadece görevden almak yetmez.
    Cevapla
  • rofar 1 yıl önce Şikayet Et
    Soruları hazırlayan kadronun kendi ailesinden ve1.2.3.4. derece akrabalarından aynı sınava girecekler belirlensin ve ne kadar net yaptığı hangi sıralamaya girdiği araştırılsın çocuğunu veya akrabalarından gireceklere soruları vermeyecekleri ne malum.
    Cevapla
  • Cesars 1 yıl önce Şikayet Et
    Yeni hocalarda başka cemaattedndir zaten cemaatten olmayan Prof doçent olamaz bu ülkede
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR