Okullar açıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Artık ücretsiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yardımcı kaynakların da artık ücretsiz dağıtılacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.09.2022 11:02 GÜNCELLEME 12.09.2022 14:33 EĞİTİM
Okullar açıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Artık ücretsiz
Okullar açıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Artık ücretsiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programına katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının öğretmen, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Aybüke Yalçın gibi genç yaşta terör örgütleri tarafından bizden koparılan öğretmenlerimizi anıyoruz. 

YARDIMCI KAYNAKLAR DA ÜCRETSİZ

Hiç şüphesiz ki eğitime en büyük desteği biz verdik. Her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık. Derslik sayımızı ikiye katlayıp kalabalık sınıf sorunu da çözdük. Ders kitaplarını ücretsiz bir şekilde dağıtarak, velilerimizi kırtasiye gezmekten kurtardık. Bugün öğrenciler hem ders hem de yardımcı kitaplarına ücretsiz bir şekilde ulaşabiliyor. 

Kız çocuklarının okullaşması için özel gayret gösterdik. Yüzde 30 olan okullaşma oranı yüzde 90'a ulaşmış durumda. 

Geleceğimizi halkına, tarihine kinle bakan değil, tarihinden gurur duyan gençlere emanet etmek istiyoruz. Güzel ülkemizin umudu ve yarını sizlersiniz. Güçlü bir gelecek için geçmişinizi iyi tanımanız gerekiyor. 

Buradan gençlere tavsiye vermek istiyorum. Kendimin uyguladığı ve evde torunlarımı da söylediğim şeyi bir kez daha hatırlatmak istiyorum; Oku, düşün, uygula ve neticelendir.

Öğretmenlerimizle birlikte ülkemizin dört bir yanındaki eğitim neferlerimizin tamamına hizmetleri, gayretleri, sabırları için ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum.

Yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğretmenlerimize başarılar diliyorum.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 172 TÜMÜ
  • atacan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben ce çok yanlış. Devlet en iyi kaynağı versede birileri çıkıp bu kaynak şimize yaramıyor tekrar ek kaynak alınmalı diyecek. devlet zarar etmesin bari.. Bu iş dr-eczane ilişkisi gibi... kırtasiye(kaynak yayın)- öğretmen ilişkisi olduğu sürece asla bitmez.. ben zorlamıyorum isteyen diyecek lakin devletin kinden ders işlemecek
    Cevapla
  • Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkes öğretmenlere ve müdürlere atmış suçu bu gelen eğitim parası sizce okullar tarafından kullanılabiliyor mu? Okullara öğretmen ataması yok hizmetli ataması yok adam mecbur temizlikçi alacak gelmeyen paradan nasıl kağıt kalem alsın biraz mantıklı düşünün arkadaşlar suçu suçsuzlara atarak suçsuzları daha da yüceltiyorsunuz.
    Cevapla
  • Merve 1 yıl önce Şikayet Et
    Konya selçuklu abidin saniye erçal ilköğretim okulu biz ne kırtasiye eşyası nede forma yardımı aldık sayın başkanım hepsi ni biz iki katı fiyatına aldık artı okulun ilk günü toplantı yapılıp yardımcı kitap alıcaz diye para istendi ve netten ders yapılması için bir siteden kayıt için para istendi biz yardım falan almadık anlıycanız madem böyle bir yardım var neden yararlanamıyoruz
    Cevapla
  • Asya 1 yıl önce Şikayet Et
    Tm güzel kaynak kitap ücretsiz deniyor,okullara ödenek verildi deniyor daaa neden hala kaynak kitap için para isteniyor ve neden öğrencilerden dolap parası adı altında ücret isteniyor acaba???
    Cevapla
  • Aynur 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum size öğretmenler yine çalışma kitapları aldiriyo ta geçen yıldan aldırdı bize fiyatlar artacak diye
    Cevapla
  • Emir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım sizlerden bir ricam olacak Sivas meslek lisesi ne giden öğrenciler servis parası vermiyor üstelik yemekte okula aitken Atatürk meslek lisesinde hem servis parası ödüyoruz hem günlük yemek parası ceplerine koyuyoruz üstelik ikiz çocuklarım aynısı Atatürk meslek Anadolu lisesine de uygulanmasını rica ediyoruz teşekkür ediyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR