4’üncü Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı RTEÜ’de düzenlenecek

'Yetenek Her Yerde' sloganıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda 4’üncüsü düzenlenecek olan Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı, ilk kez Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) ev sahipliğinde Rize’de gerçekleştirilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 28.01.2023 16:40 GÜNCELLEME 28.01.2023 16:42 EĞİTİM
4’üncü Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı RTEÜ’de düzenlenecek
4’üncü Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı RTEÜ’de düzenlenecek

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek fuara, Artvin Çoruh Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesi olmak üzere 6 paydaş üniversite de destek verecek.

200’den fazla özel sektör ile kamu kurumu, 20 bini aşkın öğrenci ve mezunun katılımı hedeflendiği 4. Doğu Karadeniz Fuarı’nda (DOKKAF’23); mülakat ortamlarından çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panel ve atölye çalışmalarından, simülasyon programları ve söyleşilere kadar birçok etkinlik düzenlenecek. 
Fuarda ayrıca öğrenci ve mezunlara; staj yapma, işveren beklentilerini anlama, piyasadaki son gelişmeleri öğrenme, iş görüşmeleri gibi fırsatlar da sunulacak.
Fuar hazırlıklarına yönelik açıklamalarda bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Rize’de ilk kez gerçekleştirilecek olan fuarın geniş katılımla gerçekleştirileceğini söyledi. Prof. Yılmaz, etkinliklerde öğrenci, mezun, işveren ve üniversiteleri bir araya getireceklerini ve hazırlıkların yoğun şekilde sürdüğünü ifade etti.

'BU TOPRAKLARIN GENÇLERİMİZE İHTİYACI VAR'

“Çalışan, üreten ve bu topraklara, ilimize, bölgemize ve ülkemize katkı sunmak isteyen tüm gençlerimizi Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’na bekliyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘İnsanın hayali olmadan hedefi olamaz’ her şey bir hayalle başlar, bizler de gençlerimizle, onların hayallerindeki firma, kurum ve kuruluşları buluşturarak hayallerine giden yolda katkı sunmak istiyoruz.’’ 

FUAR 17-18 MART'TA 

Bu tür etkinliklerin hem iş sektörü hem de öğrenciler açısından bir fırsat olduğunu söyleyen Yılmaz, Karadeniz başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen firma ve kurumlarını 17-18 Mart 2023 tarihlerinde gerçekleşecek Doğu Karadeniz Kariyer Fuarı’na davet etti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • ibrahim sarı 1 yıl önce Şikayet Et
    hedef KIZILELMA
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR