Bakan Tekin'den müfredat açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenler Odası Buluşmaları" kapsamında İstanbul'da düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi.
ABONE OLBakanlıktan yapılan açıklamaya göre Bakan Tekin, Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen buluşmada il ziyaretlerinde her fırsatta öğretmelerle bir araya geldiklerini, ayrıca her ay düzenlenen Öğretmenler Odası Buluşmaları'yla sahanın sorunlarını eğitimin asli unsuru öğretmenlerden dinleyerek çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını kaydetti.
Tekin, toplantılarda öğretmenlerle yaptıkları istişareler neticesinde sahadan gelen talepler doğrultusunda birçok yeni uygulamayı hayata geçirdiklerini belirtti.
Bu kapsamda okul yöneticilerinin daha önce iller arası atamalarda öğretmen olarak yer değişikliği yapabildiklerini anımsatan Tekin, istemeleri halinde bundan sonra gittikleri illerde kendilerine okul yöneticisi olma imkanı tanıyacaklarını bildirdi.
Müsteşarlık döneminde hayata geçirilen bazı projelerin, amacına uygun daha iyi hizmet etmesi için yeniden yapılandırılmaya çalışıldığı bilgisini veren Tekin, göreve geldikleri andan itibaren çeşitli alanlarda mevzuat değişikliği yaptıklarını anlattı.
"Müfredat güncellenmesi ihtiyacı doğdu"
Bir soru üzerine müfredatın güncellenmesi konusuna da değinen Tekin, dünyada ve Türkiye'de bilimsel ve teknolojik alanda yaşanan hızlı gelişmelerin, çağın gerektirdiği temel bilgi, beceri ve değerlere sahip bireylerin yetişmesi için müfredatın güncellenmesi ihtiyacını doğurduğunu ifade etti.
Bakan Tekin, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü gibi ilgili birimlerin müfredatla ilgili çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, çalışmalar tamamlandığında bunu kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.
Toplantıya katılan öğretmenlere tek tek söz vererek eğitim alanındaki görüş, öneri ve beklentilerini dinleyen Tekin, her türlü imkanı kullanarak öğretmenleri desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.
Buluşmaların öğretmenlere verilen değerin bir göstergesi olduğunu ifade eden öğretmenler de sahada karşılaştıkları sorunları doğrudan kendisine ulaştırma fırsatı verdiği için Bakan Tekin'e teşekkürlerini iletti.
-
Hakan Yıldırım 1 yıl önce Şikayet EtBizim siyasetçiler öğretmen buluşması odalarında öğretmeni dinler. Ankara'ya geldi mi bildiğini yapar. Madem ki öğretmen dinliyorsunuz. Öğretmen öğrenci disiplin yönetmeliği kökten değişmeli, teneffüsler 15 yerine 10 olmalı, açık uçlu sorularla birlikte çoktan seçmeli kısa cevaplı sorularda olmasını ister ama hangisini yaptınız tam tersi....Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ahmet can 1 yıl önce Şikayet Etİlkokullara serbest etkinlik adındaki dersten alarak 2 saat degerler eğitimi verilmeli .ama hakkiyla.Beğen Toplam 1 beğeni
-
User 1 yıl önce Şikayet EtÖğrenciler robot değil bunları yaparak onların sınıf geçmesi veya kalması sağlanmamalı. Öğrenciler sınıfta kalsa sizce daha iyi mi öğrenirler yoksa dinlemez okuldan soğur ve eğitime verdikleri zaman veya önem azalmaz mı bunlar böyle olmamalı...Beğen Toplam 4 beğeni
-
Serçe 1 yıl önce Şikayet EtHergelen atını oynatıyor herhelen müfredat değişşjyor program değişiyor bizim başka ülkelerde ki gibi kalıcı bır eğitim sıstememız olmayacak mı çok mu zor bunu yapabilmek hergelen aynısını yaptı şunu beğenmiyorum şöyle olsun yav arkadaş resmen çocukların gelecegıyle oynuyorsunuz yetmez mı daha yetmezmı artık kalıcı bir eğitim modeli hazırlansa meslek liselerine önem üreten bir toplumBeğen Toplam 11 beğeni
-
ademali 1 yıl önce Şikayet EtEğitim sistemin poiztif bilim temeline bağlı değil ki, KEMALİST ideoloji üzerine kurulu. O yüzden benim oğlum bino okur şeklinde oluyor. ESAS'ta değişiklik olmayınca USUL etrafında oynayıp duruyorsun. Sen bu ideolojik eğitim sisterminden ne üretebilirsin. Hekes saçını önüne dökecek. Yok öyle çat pat ona buna saldırarak yorum yapma.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Biz 1 yıl önce Şikayet EtKapsama takılıp yazı tura değil, yazılı sınavları olsun.Beğen Toplam 1 beğeni