YÖK, 6 üniversiteyi "Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı"na aldı

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 6 üniversiteyi Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı’na aldıklarını açıkladı. Özvar, "2 yılın sonunda kriterleri karşılayanlar araştırma üniversitesi olarak kabul edilecek" sözlerini kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 14.12.2023 23:32 GÜNCELLEME 14.12.2023 23:32 EĞİTİM
YÖK, 6 üniversiteyi "Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı"na aldı
YÖK, 6 üniversiteyi "Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı"na aldı

Akdeniz, Gaziantep, Kocaeli, Ondokuz Mayıs, Sakarya ve Selçuk üniversiteleri 'Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı'na dahil edildi.

Programa alınan üniversitelerden kriterleri karşılayanlar da toplam 23 olan sayı değişmeden Araştırma Üniversitesi olarak kabul edilecek.

Yükseköğretim Kurulunun 2021’te başlattığı "Araştırma Üniversiteleri" uygulaması kapsamında Türkiye’de toplam 23 Araştırma Üniversitesi bulunuyor. Araştırma üniversiteleri, araştırma kapasitesi, araştırma kalitesi, etkileşim ve iş birliği konularında toplam 32 performans göstergesine göre değerlendiriliyor.

Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Araştırma Üniversiteleri İzleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından üniversitelerin performanslarının düzenli takip edildiğini belirtti.

Bu çerçevede Aday İzleme Programı’na dahil edilen 6 üniversiteyi 2 yıllık izleme sürecine alacaklarını belirten Özvar, 2 yılın sonunda kriterleri karşılayanların "araştırma üniversitesi" olarak kabul edileceğini kaydetti.

"TÜM ÜNİVERSİTELERİMİZİN REKABET GÜCÜ ÜRETMESİNİ TEŞVİK EDİYORUZ"

Türkiye’deki 208 üniversitenin her birinin yıllık araştırma, yayın, proje, paydaşlarla iş birliği, etkileşim, eğitim ve öğretim ile ilgili performanslarının düzenli izlendiğini vurgulayan Özvar, şunları söyledi:

"Araştırma üniversiteleri programında yer almamasına rağmen; araştırma, yayın ve proje performanslarını her geçen yıl yükselten üniversitelerimize de programa dahil olabilme imkanını sunarak bu üniversitelerimizin motivasyonlarını artırmak, araştırma üniversitesi olma potansiyeline sahip üniversitelerimizi de bu tatlı rekabetin içine alarak yeni bir sinerji oluşturmak istiyoruz. Tüm üniversitelerimizin rekabet gücü üretmesini teşvik ediyor ve bunu çok önemsiyoruz. Rekabet gücü üreten üniversiteler iyi üniversitelerdir."

Araştırma üniversitelerine bütçeden ayrılan payın her yıl arttığını söyleyen Özvar, "Akademik anlamda daha fazla üreten hocalarımızın ve kurumların desteklenmesini önemsiyorum. Amacımız daha fazla üreten, performans gösteren üniversitelerin ödüllendirilmesi, üretkenliği azalan üniversitelerimizin teşvik edilmesi, cesaretlendirilmesidir." diye konuştu.

Araştırma Üniversiteleri Aday İzleme Programı Toplantısına Erol Özvar’ın yanı sıra Yükseköğretim Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Naci Gündoğan, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Arif Bilgin, Genel Sekreter Batıkan Aksoy, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy katıldı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • ATA 4 ay önce Şikayet Et
    Bu adamı gözüm hiç tutmadı. Hukuka aykırı değiştirilmiş doçentlik kriterleri eski FETÖ dönemini hatırlatıyor bu adam.
    Cevapla
  • remzi 4 ay önce Şikayet Et
    adı üniversite insana katkınız yok gelişim yok, gelişme yok
    Cevapla
  • Reis'eAçıkMektup 4 ay önce Şikayet Et
    İzmir Katip Çelebi Ünv.'sinin kurucu rektörü, dekanı, başhekimini ÖRGÜT bağından dolayı görevden alıyorsun, onların seçtiği kadroyla üniversite yoluna devam ediyor. Neden kapatılmadı? Bu devlet aklına sığar mı?
    Cevapla
  • İzmireBak anlarsın 4 ay önce Şikayet Et
    YÖK temizlendi mi?
    Cevapla
  • Devlet Aklı 3: 4 ay önce Şikayet Et
    Katip Çelebi'de 2. başhekim olan ve örgütün kapatılan Şifa Ünv.^sine kayyum olarak atanan bu kişi, devlet memuru olmasına rağmen, Cumhurbaşkanını yıpratma döneminde, "Cumhurbaşkanı korumalarının burnunu kırdığını" iddia etti. Şifreyle girilen ve yayınlanması yasak olan resmi probel sayfası basında yer aldı. Rapor veren kişi, Katip Çelebi'nin 3. başhekimi idi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR