Üniversitelere yapay zeka dersleri ekleniyor!

Türkiye’nin stratejik alanlarda ihtiyaç duyduğu nitelikli beşeri sermayenin yetiştirilmesi ve üniversite-sektör iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Yükseköğretim Kurulu ile BTK arasında protokol imzalanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2024 12:48 GÜNCELLEME 12.01.2024 16:41 EĞİTİM
Üniversitelere yapay zeka dersleri ekleniyor!
Üniversitelere yapay zeka dersleri ekleniyor!
  • Haber7

Yükseköğretim Kurulunda 16 Ocak Salı günü imzalanacak protokol uyarınca, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Akademi tarafından verilen yapay zeka ve dijital teknolojilerle ilgili derslerin üniversitelerin müfredatlarına dahil edilmesi ve bu derslerin kredilendirilerek diploma verilmesi çalışmaları Yükseköğretim Kurulu koordinasyonunda yürütülecek. Öğrenciler dersleri çevrimiçi takip edecek, sınavlar ise yüz yüze gerçekleştirilecek.

Derslerin sadece üniversitelerdeki dijital teknolojilerle ilgili alanlarda değil, sosyal, teknik, sağlık vb. alanlar dahil bütün lisans ve ön lisans programlarına yaygınlaştırılması planlanıyor.

KAYNAK : Haber7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • HakKAN 3 ay önce Şikayet Et
    çok yerinde bir karar. Teknolojinin geleceğine biz karar verecek durumda olmalıyız.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR