Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Devrim gibi yenilik

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), tüm illerin ortaokul-lise kademelerinde 3 bin 500 okulda yenilikçi sınıfların kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.03.2024 20:58 GÜNCELLEME 25.03.2024 20:58 EĞİTİM
Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Devrim gibi yenilik
Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Devrim gibi yenilik

MEB'den yapılan açıklamaya göre; yenilikçi sınıflar, öğrencilere 21. yüzyıl becerilerini destekleyerek işbirlikçi ve ortak çalışma alanlarında dijital teknolojilerin etkin kullanıldığı öğrenme ortamları sunacak.

Bu sınıflarda son teknoloji yüksek hızlı baskı özelliği olan 3 boyutlu yazıcılar ile kodlama eğitimine destek amaçlı 10'ar adet robotik kodlama kitleri de yer alacak.

Yenilikçi sınıfların kurulmasıyla ilgili alan tasarımı ve teknolojik donanım unsurlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, tüm illerde mevcut 1500 bilişim teknolojileri laboratuvarının yenilenmesi, yenilikçi öğrenme ortamları modeli temel alınarak 1500 yeni bilişim teknolojileri laboratuvarının kurulması hedefleniyor.

Bunun yanında 500 okulda ise teknolojik ekipmanlarla zenginleştirilmiş esnek ve modüler tasarımda oluşturulacak yenilikçi sınıfların, tüm derslerde öğrenim kazanımlarıyla uyumlu olarak öğrenci merkezli aktif öğrenme süreçlerinin desteklenmesi için kullanılması amaçlanıyor.

Ortaokul ve lise düzeyinde bulunan bu sınıfların tasarımı ve kurulumu, yenilikçi yöntemleri ve öğretim programlarında yer alan beceriler, yetkinlikler ve kazanımları destekleyen dijital teknoloji ekipmanlarını entegre edecek şekilde gerçekleştirilecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Mehmet YILDIRIM 1 ay önce Şikayet Et
    liselere yönlendirme yönergeden çıkıp yönetmelik haline getirilmeli ve kesinlikle taviz verilmemelidir.
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Kaynakçı öğretmenden 2 kat fazla maaş alır olmuş. ara eleman yetiştirmek yerine her yere üniversite açtınız. Ortalık işsiz vasıfsız üniversite mezunu kaynıyor. bilerek yapılan bi sömürü bu.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 1 ay önce Şikayet Et
    Milli Eğitim Müfredatındaki gerçeklerden uzak yazılmış Osmanlı ve Cumhuriyet Tarihine ait bilgiler ne zaman düzeltilecek.
    Cevapla
  • kimyacı 1 ay önce Şikayet Et
    Meslek eğitimi, bir numaralı eğitim alanı haline getirilmeden ve akademik eğitimdeki içi boş yığılmalar önlenmeden yapılacak hiçbir yenilik "devrim gibi yenilik" olmaz ve eğitimdeki çürümenin önüne geçilmez; sadece göz boyama ve bir fotoğraf verme olur. Bugün eğitim denilen şey en gerçek ve açık anlamıyla ülkenin hayati kaynaklarını tüketen insan israfından başka bir şey değildir.
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 1 ay önce Şikayet Et
    Tespit doğru sebep olarak sunduğun yanlış kardeşim,bu zamanla algıyla internet denilen şeyle ilgili,bu mecralarda bir şey yapmaya kalksan diktatörlük,haklarımız,özgürlüğümüz edebiyatı yapıyorlar muktedir değiliz velhasıl iktidar olmak yetmiyor.100 yıl önce öyle bir mıhlamışlarki işimiz zor ama ALLAH CC büyüktür...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR