Kamuda yeni dönem! İşte yeni mülakat sistemi! İlk uygulama MEB'de!

Milli Eğitim Bakanlığı, mülakat sisteminde değişikliğe gitti. Kamuda yeni mülakat sistemi ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nda uygulanacak. İşte merak edilen tüm detaylar

ABONE OL
GİRİŞ 09.05.2024 13:54 GÜNCELLEME 09.05.2024 13:54 EĞİTİM
Kamuda yeni dönem! İşte yeni mülakat sistemi! İlk uygulama MEB'de!
Kamuda yeni dönem! İşte yeni mülakat sistemi! İlk uygulama MEB'de!

Milli Eğitim Bakanlığı, mülakat sistemini daha objektif hale getirmek için bir çalışma yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, KPSS puanıyla mülakat puanı yüzde 50'şer oranında ağırlığıyla belirlenecek derecenin atamaya esas olacağını açıklamıştı. Yeni mülakat sisteminin taslağı ortaya çıktı.

HİÇ KİMSENİN HAKKI YENMEYECEK

Bakan Tekin, 'Hiçbir arkadaşımızın hakkının yenmediği bir süreci yürüteceğiz' ifadelerini kullanmıştı. Yönetmelikte bir değişiklik yapıldı.

HER ADAYA BİR KOD VERİLECEK

Yeni dönemdeki atamalar için uygulanacak mülakat sisteminde her adaya isim olarak bir 'kod' verilecek. Mülakatı gerçekleştirecek heyet, öğretmen adayının kimliğini bilmeyecek. Yüz yüze 45 dakika yapılacak olan sözlü sınav, kamera ile kayıt altına alınacak.



Öğretmen adayına; mülakat öncesi sistem üzerinden mesaj gönderilerek, sorumlu olduğu ders ve konu hakkında bilgi verilecek. Böylece, adaya hazırlık yapma imkanı sunulacak. Mülakat, 14 haftalık konu ile sınırlandırılacak. Konu dışına çıkılmayacak. Öğretmen adayına genel kültür sorusu sorulmayacak.



ODADAN ÇIKMADAN PUANINI ÖĞRENEBİLECEK

Aday, kendisine yöneltilen sorular ve verdiği cevapları imzalayacak. Değerlendirme Komisyonu; öğretmen adayını, mülakat salonundan ayrılmadan puanlayacak. Aday da puanını içerideyken öğrenecek. Puan sisteme girdikten sonra değiştirmek mümkün olmayacak. Aday, kendisine yöneltilen soru ve verdiği cevabı imzalayacak. Heyet, adayı mülakat salonundan ayrılmadan puanlayacak. Aday da puanını içeride öğrenecek. Puan sisteme girdikten sonra değiştirmek mümkün olmayacak. Söz konusu düzenleme, yönetmelik değişikliği ile yapılacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • Abdullah 1 hafta önce Şikayet Et
    Aynı konularda zarf usulü sorular olmalı ve tek eksik hakkını almadığını düşündüğünde kamera kayıtları ile itiraz edilecek bir mercii olmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah aşkına merdiven altı vergisi SSK su olmayan daha öğretmen bile atamayan kişilerin fetö vari ilköğretimde bile özel ders adı altında çocukların ve velilerin hayallerini çalmasını önleyin lütfen adam Ankara’da özel dersler verip soydukları insanların paralarını Maraş’a getirip kuyumcuda altına dönüştürüyor hani bunun vergisi SSK sı bu hırsızlık dolandırıcılık değilmi
    Cevapla
  • Osman 1 hafta önce Şikayet Et
    Sınavları toptan kaldırın, çalışkan adama ne gerek var, torpili olsun yeter
    Cevapla
  • ADEMİR10 1 hafta önce Şikayet Et
    sadece güvenlik soruşturmasının yetmediği çok aşikar.. mümkün mertebe tarafsız bir şekilde mülakat olmalı.. milli ve manevi değerlere düşman olanların devletin birimlerine ve geleceğimiz olan çocukların eğitiminde söz sahibi olmaları engellenmeli..
    Cevapla
  • Adem 1 hafta önce Şikayet Et
    Sanırım bu ana kadar bizi okutan öğretmenlerin yeterliliği yoktu. 43 yaşındayım mülakat yapılmadan atanan öğretmenler yetiştirmişti beni tüh yetişemedim bu sisteme. Bakalım bir sonraki sene ne göreceğiz merakla ve heyecanla bekliyorum. Çok heyecanlıyım!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR