Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi 40 Yaşında

"Ülkemize ve insanlığa hizmet sunacak bireyler yetiştirmek" mottosuyla kurulan Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, 29 Haziran Cumartesi günü kuruluşunun 40. yılını kutlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 26.06.2024 16:52 GÜNCELLEME 26.06.2024 16:52 EĞİTİM
Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi 40 Yaşında
Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi 40 Yaşında

29 Haziran cumartesi günü saat 18.00 da kuruluşunun 40. yılını okul bahçesinde kutlamaya hazırlanan NMKAL mezunları  mutluluk ve gururu bir arada yaşıyorlar.

Kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan ve her geçen yıl değerine değer katan okul yüzlerce gencin yaşamına yön verirken Türkiye’nin geleceğine de ışık tutan mezunlar vermeye devam ediyor. 

Geleneksel sucuk-ekmek ziyafeti, müzikle eğlence, bol kahkahalı, bol hasret gidermeli olması beklenen buluşmada Küçükçalık’tan yolu geçen herkesin onurla taşıdığı Çalık Ruhu’nun doyasıya yaşanması bekleniyor. 

TÜM İNSANLIĞA HİZMET EDİYOR

İşinsanı, öğrencilerin gönlünde Küçükçalık Dedesi olarak taht kuran rahmetli Nuh Mehmet Küçükçalık’ın bağışları ile kurulan Anadolu Lisesi 1984 yılında açıldı. Kurucusu Nuh Mehmet Küçükçalık’ın da dediği gibi milli değerlerini hazmetmiş, beynelmilel bilim ve tekniği öğrenmiş, kendisine, ailesine, vatanına, milletine ve tüm insanlığa faydalı bir şahsiyet olarak mezun ettiği öğrencileri, ülkemizin saygın üniversitelerinde öğrenim hayatlarını devam ettirmiş, yüzlerce doktor, mühendis, avukat, idareci ile yüce milletimize ve tüm insanlığa hizmet etmektedir.

Atatürkçü düşüncenin temeli olarak laik, evrensel değerlere dayalı, demokratik, çağdaş, katılımcı, kaliteli eğitimi hedefleyen Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Ülkemize ve insanlığa hizmet sunacak bireyler yetiştirmeyi amaç edinmektedir.

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR