Politika Yapıcılar için İslamofobi ile Mücadelede Medya ve Sivil Toplum Rehberi

Politika Yapıcılar için İslamofobi ile Mücadelede Medya ve Sivil Toplum Rehberi ERÜ-OIC-IPHRC İşbirliğiyle hazırlanıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 09.07.2024 14:54 GÜNCELLEME 09.07.2024 14:54 EĞİTİM
Politika Yapıcılar için İslamofobi ile Mücadelede Medya ve Sivil Toplum Rehberi
Politika Yapıcılar için İslamofobi ile Mücadelede Medya ve Sivil Toplum Rehberi

I. Uluslararası Medya, Dijital Kültür ve Din Kongresi’nde  Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hakan AYDIN ve Doç. Dr. Metin EKEN’in, İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu (OIC-IPHRC) yetkililerine önerdiği “Politika Yapıcılar için İslamofobi ile Mücadelede Medya ve Sivil Toplum Rehberine ilişkin çerçeve metin, OIC-IPHRC’nin 30 Haziran-04 Temmuz 2024 tarihlerinde Cidde’de gerçekleştirilen 23. olağan toplantısında kabul edildi.

Rehber, Erciyes Üniversitesi - İslam İşbirliği Teşkilatı Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu işbirliği ile Prof. Dr. Hakan Aydın ve Dr. Hacı Ali Açıkgül Editörlüğünde uzman bir araştırmacı ekip tarafından hazırlanacak. Rehberin, başta İslam İşbirliği Teşkilatı ilgili organları olmak üzere üye ülkelerin hükûmetleri, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, medya örgütlenmeleri, akademik ve teknolojik organizasyonları gibi politika belirleyicilerine yönelik olarak stratejik eylem alanlarına ve öncelikli gündemlere odaklanması hedefleniyor.

İslamofobi ile mücadelede medya ve sivil toplum eksenli çabaya referans niteliğinde hazırlanacak olan Rehberin, OIC-IPHRC Genel Kurulu’nca onaylandıktan sonra üye ülke dışişleri bakanları komitesine sunulması, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın 57 ülkesine nota eşliğinde dağıtılması, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği başta olmak üzere ilgili tüm organizasyonlarla paylaşılması planlanıyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR