İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı İçin Aday Öğrencilerini Bekliyor…

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, 2010-2011'de Edebiyat Fakültesi ile başladığı eğitim öğretim faaliyetlerine, çeşitli fakültelerdeki 22 lisans programı ile devam ediyor ve yeni öğrencilerini bekliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2024 16:13 GÜNCELLEME 27.07.2024 09:44 EĞİTİM
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı İçin Aday Öğrencilerini Bekliyor…
İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı İçin Aday Öğrencilerini Bekliyor…

2010-2011 akademik yılında Edebiyat Fakültesinin “Felsefe, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Programları” ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi sırasıyla eğitim öğretime başlattığı İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi bünyesinde 22 lisans programına yeni dönem öğrencilerini bekliyor.

BAŞARIYI ÖDÜLLENDİREN BİR VAKIF ÜNİVERSİTESİ

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi öğrencileri tam burslu veya %50 indirimli olarak öğrenim görmektedir. Öğrenciler, öğrenim bursu ve indirimleri yanında merkezî yerleştirmedeki başarı sıralamalarına göre değişen miktarlarda nakit burslar, hazırlık sınıfında ücretsiz ders kitapları ve öğrenci yurtlarında kontenjan dahilinde belli oranlarda indirimli konaklama imkânları elde edebilmektedir.

SEÇKİN AKADEMİK KADRO

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinin programlarında seçkin ve alanında söz sahibi akademisyenlerimiz ders vermektedir.

ÖĞRENCİ ODAKLI EĞİTİM ÖĞRETİM

Üniversitenin lisans programları dışında öğrencileri için uyguladığı Akademik Gelişim ve Destek Programları, mezunlarına hayatın ve mesleğin gerekleri olan donanımı sağlamayı vazgeçilmez bir görev saydığı gibi, istekli ve yetenekli gençlere henüz lisans aşamasında iken lisansüstü öğrenime hazırlanma imkânları sunmaktadır. Öte yandan “Akademik Gelişim Programı” kapsamında öğrencilere akademik alanda ihtiyaç duyacakları Arapça, Farsça, Antik Yunanca, Latince gibi dilleri de öğrenebilme imkânı sunulmaktadır.

ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMLARI

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde gerek fakülte içi, gerekse farklı fakültelerdeki bölüm ve programlar arası çift anadal ve yandal imkânları mevcuttur. Ayrıca lisans ders programlarında öğrencilerin farklı bölümlerde açılan dersleri alabilmelerine imkân sağlayan “serbest seçmeli” dersler bulunmaktadır.
 

HAZIRLIK SINIFI PROGRAMLARI YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE BİR MARKA

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Hazırlık Sınıfı Programları “Yabancı Dil Öğretimi”nde bir marka haline gelmiş durumdadır. Üniversitenin lisans programlarına bağlı olarak Zorunlu İngilizce ve Arapça Hazırlık sınıfları bulunmaktadır. Ayrıca yurt dışı öğrencilerine Türkçe Hazırlık Sınıfı Programı uygulanmaktadır.

ŞEHRİN MERKEZİNDE YERLEŞKE

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Ümraniye Elmalıkent yerleşkesi, her türlü ihtiyaca cevap vermek üzere neoklasik tarzda bir mimari ile tasarlanmıştır. Genişlik ve ferahlık hissini doyasıya veren özgün peyzaj alanlarına sahip bulunan yerleşke dünya metropolü İstanbul’un her noktasına kolay ulaşım imkânı sunan bir lokasyonda bulunmaktadır. Ümraniye Elmalıkent Yerleşkesi, Ümraniye Alemdağ Caddesi’ne ve “Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy” metro hattına yürüme mesafesindedir.

LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÇALIŞMALAR İÇİN MÜKEMMEL BİR ORTAM

Kuruluşundan itibaren Üniversitede kütüphane ve dokümantasyon hizmetlerine büyük önem verilmiş ve bu birimin sürekli geliştirilmesi kurumun temel politikalarından olmuştur.

Nitekim Yükseköğretim Kurulunun yayımladığı “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 ve 2023” raporlarında İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinin ülkemizdeki bütün vakıf yükseköğretim kurumları arasında öğrenci başına düşen basılı kitap sayısı en fazla üniversite olduğu görülmektedir. Ümraniye Elmalıkent yerleşkesindeki kütüphane, üç katta 10.000 m2’yi aşan kapalı alana sahiptir. 1.000.000 cilt kitap ve 1.500 kişi oturma kapasitesi, grup çalışma odaları, sesli sessiz çalışma bölümleri, seminer odaları vb. mekânlarıyla öğrenciler ve araştırmacılar için cazip bir bilim, fikir ve sanat atmosferi oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Kütüphanede halen, 138.000 cilt basılı kitap, 240.000 elektronik kitap (e-kitap) ve 1.209 adet dergiye ait 22.853 cilt/ sayı dergi ile eğitim öğretim ve bilimsel araştırma-geliştirme faaliyetlerini desteklemek üzere üst düzey bir hizmet sunmaktadır.

 Ülkemizin ve bölgemizin önde gelen üniversitelerinden biri olma yolunda kararlılıkla ilerleyen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi, 2024-2025 akademik yılında heyecanla yeni dönem öğrencilerini bekliyor…

Öğrenciler Yaz Programı İçin Ürdün’e Uğurlandı

29 Mayıs Üniversitesi, 2023-2024 Akademik Yılı Yaz Döneminde Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi İle Yaz Programı Düzenledi.

Üniversitenin İlahiyat Fakültesinin Arapça Hazırlık Sınıfında altıncı kuru başarıyla tamamlayan öğrencilerimiz iki veya üç aylık programlar dâhilinde 2011-2012 akademik yılından itibaren Ürdün’deki anlaşmalı üniversitelere Arapçalarını geliştirmek amacıyla gönderildi.

2022-2023 akademik yılında da İlahiyat Fakültesi Arapça Hazırlık Sınıfında altıncı kuru başarıyla tamamlayan öğrenciler 8 haftalık yaz programı için Ürdün Uygulamalı Bilimler Özel Üniversitesi’ne (Câmi‘atü’l-‘Ulûmi’t-Tatbîkıyye el-Hâssa / Applied Science Private University) gönderildi.

2023-2024 akademik yılı yaz döneminde İlahiyat Fakültesi İlahiyat Lisans Programı öğrencilerinden Arapça Hazırlık Sınıfında altıncı kuru başarıyla tamamlayanlar ile Edebiyat Fakültesi Mütercim-Tercümanlık (Arapça) ve Eğitim Fakültesi Arapça Öğretmenliği Lisans Programlarının Arapça Hazırlık Sınıfında altıncı kuru başarıyla tamamlayan öğrencilerden başarı sıralarına göre oluşturulan kontenjan dâhilindeki bir grup öğrenci de 8 haftalık yaz programı için Ürdün’e gönderildi.

Öğrenciler, Ürdün Özel Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (Jordan Applied Science Private University) yerleşkesinde Temel İslam Bilimleri derslerinin yanı sıra çeşitli eğitimler de alarak ders içi ve ders dışı etkinliklerle Arapça bilgilerini geliştirecek ve yurt dışı tecrübesi kazanacaklar.

KAYNAK : Haber7
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi’nde yüksek lisans Eğitimini tamamladı. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlendi. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü olarak katılan Öner, şu anda Haber7.com'da Yayın Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 2
  • alper 1 ay önce Şikayet Et
    işsizlik garantili bölümler...
    Cevapla
  • Adaletli 1 ay önce Şikayet Et
    Evet Sayın Devlet Bahçeli Yks sınavının kaldırılmasıyla ilgili dominant bir söz bekliyoruz sizden .Görünen o ki sözlerimiz pekde ciddiye alınmıyoor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR