MEB duyurmuştu! Okullarda yeni dönem! Yarın resmen başlıyor

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri için hazırlanan uyum programı yarın başlayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2024 07:41 GÜNCELLEME 01.09.2024 11:15 EĞİTİM
MEB duyurmuştu! Okullarda yeni dönem! Yarın resmen başlıyor
MEB duyurmuştu! Okullarda yeni dönem! Yarın resmen başlıyor

2024-2025 eğitim öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 2-6 Eylül'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.

Öğrencileri yarından itibaren uyum programı kapsamında okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak.

İki bakanlık peş peşe duyurdu! Öğrenciler ve aileleri için işbirliğiİki bakanlık peş peşe duyurdu! Öğrenciler ve aileleri için işbirliği

Tüm sınıf ve kademelerde ise yeni eğitim ve öğretim yılı 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

İlkokula başlayacak öğrencilerin ailelerine eğitimin ilk gününde ailelerine yönelik "İlkokul 1. Sınıfa Uyum Haftası" sunumu yapılacak. Ailelere aynı gün çocuklarıyla okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Uyum eğitiminin ikinci gününde ise okullarda uyum haftası etkinlikleri yapılacak.



PROGRAMLAR

Ortaokul öğrencilerine ise 9 Eylül'de ailelere yönelik "ortaokul 5. sınıfa uyum rehberi" sunumu yapılacak. Sunum öncesinde ailelerle tanışma etkinlikleri gerçekleştirilebilecek. Ailelere okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak.

İkinci gün ise öğrencilere rehberlik uygulamaları yapılacak. Etkinliklerin yapılacağı saatler okul müdürlüklerince planlanacak.

Aile-çocuk-öğretmen etkileşiminin sağlanabilmesi bakımından tüm ailelerin etkinliklere çocuklarıyla katılım göstermesi öneriliyor.

LİSEYE BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN KİTAPLAR HAZIRLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk defa liseye başlayacak öğrenciler için müfredattaki değişikliklerin yer aldığı 8 bölümden oluşan "liseye hoş geldin" kitapları hazırladı.

Kitaplar, öğrencilere lisede karşılaşacakları dersleri tanıtmak, programların işleyişini açıklamak, derslere nasıl çalışmaları gerektiğini ve başarıya ulaşmak için gerekenleri aktarmanın yanı sıra lise dönemi boyunca kullanabilecekleri eğitim platformları ve kaynakları tanıtmak ve örnek uygulamalar sunmak hedefiyle oluşturuldu.

"Liseye hoş geldin" kitapları, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerindeki yenilikler ile lise müfredatının neleri barındırdığına ilişkin konuları içeriyor.

Bakanlıkça hazırlanan kitapların her biri, "liseye hoş geldiniz", "bu kitapta neler var", "derslerin tanıtımı", "neler öğreneceğiz", "nasıl çalışmalıyım", "başarı için ipuçları", "çevrim içi öğrenme platformları" ve "örnek etkinlikler" olmak üzere 8 bölümden oluşuyor.

"Liseye hoş geldin" kitaplarına "https://ogmmateryal.eba.gov.tr/liseye-hosgeldin" adresinden erişilebilecek.

ÖĞRETMENLER YENİ MÜFREDAT EĞİTİMİ ALACAK

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hazırlanan yeni müfredat 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlayacağı 9 Eylül'den itibaren okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde uygulanacak.

Bu kapsamda MEB, yeni programların hazırlanması aşamasında görev alan akademisyenler ve alan uzmanlarınca öğretmenlere yönelik "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli eğitici eğitimi kursları" başlatmıştı.

9 bini aşkın öğretmen bu kapsamda 40 saat süren 61 farklı kurs programına katıldı.

Eğitici eğitimi alan bu öğretmenler de yarından itibaren görev yaptıkları illerde alanlarında yapılan müfredat değişikliklerine yönelik öğretmenlere eğitim vermeye başlayacak.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Şeyda 2 hafta önce Şikayet Et
    İlköğretim uyum haftasında serbest kıyafetlerle mi gidilecek yoksa okul formasıyla mı
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Uyum Eğitimi için en uygun zaman cuma günü
    Cevapla
  • Veli 2 hafta önce Şikayet Et
    Pazartesi salı 2 ser saat okul var sonrası yok istanbulda kim kimi kandırıyor
    Cevapla
  • Veli 2 2 hafta önce Şikayet Et
    Aynen bizde de Perşembe ve cuma sadece
    Cevapla
  • Hoca 2 hafta önce Şikayet Et
    4 - 6 Yaş Diyanet işleri başkanlığı tarafından tüm köy kasaba ilçe il merkezinde yaygın ve teşekkül edecek şekilde zorunlu iki yıl olmalı... 6 yaşında çocuk Kur'an okumayı ve namaz sürelerini ezbere bilmelidir.... İlkokul 5 yıl sadece o zorunlu olmalıdır. Yine ilkokulda Kur'an ve siyer ahlâk akaid dersleri seçmeli değil zorunlu ve yeterli saat de yapılmalıdır.
    Cevapla
  • önder 2 hafta önce Şikayet Et
    ilkokul öğretmenlerinde iş bitiyor zira ülke eğitim konusunda sınıfta kaldı üniversite sınavlarında başarı yüzdeleri her sene düşüyor temeli sağlam olan okulu okumayı seven bu yarışta bende varım diyor bunu en iyi sınıf öğretmenleri sağlayabilir Devlet bunu geçte olsa fark etti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR