Liselerde eğitim süresinin kısaltılmasıyla ilgili önemli açıklama

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin 4+4+4 sisteminin yeniden ele alınması gerektiği açıklaması gündemde. Bu konuyla ilgili daha önce bir rapor hazırlayan Türk Eğitim Derneği'nden bir öneri geldi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2024 13:50 GÜNCELLEME 05.10.2024 16:59 EĞİTİM
Liselerde eğitim süresinin kısaltılmasıyla ilgili önemli açıklama
Liselerde eğitim süresinin kısaltılmasıyla ilgili önemli açıklama

"Eğitim sisteminde yeni bir değişiklik yolda mı? 4 yıllık lise eğitiminde son sınıf için yeni bir adım planlanıyor mu?" bu sorular Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin Ankara'da katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklama sonrası gündeme geldi.

Yelkenci, "4+4+4 sisteminin son dört yılı da yeniden ele almamız gerektiği şüphesiz aşikardır." ifadelerini kullanmıştı.

3+1 YIL ÖNERİSİ

Türk Eğitim Derneği, hazırladığı bir raporda bu konuya değinip lise eğitiminin 3+1 yıl olması gerektiği söylenmişti. Başkan Selçuk Pehlivanoğlu, son sınıfın üniversiteye hazırlık aşaması olması gerektiği görüşünü savunuyor.

"Lise 3'te lise diploması vermeliyiz." diye konuşan Pehlivanoğlu, "Ön lisans programlarına ve beceriyle girilen bölümlere okul başarı puanıyla sınavsız gireceklerdir. Hem hayata atılmak için 1 yıl kazanç edecekleridir." dedi.

"HAZIRLIK YILI YAŞAYACAKLAR"

Okula kursu taşayacaklarını dile getiren Pehlivanoğlu, "Lise 4’teki bir çocuk mühendis olacaksa üniversite sınavına hazırlanacak Fransa'daki gibi, yani o dersleri alacak." diye konuştu.

4 yıllık lisans programı okumayacakların üniversite sınavına girmesinin önüne geçeceklerini de sözlerine ekleyen Pehlivanoğlu, "Öğrencilerimiz okulda lise 4’te üniversite sınavına hazırlık yılı yaşayacaklar." dedi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • AYYILDIZ1453 56 dakika önce Şikayet Et
    acil çok acil 5 yıl zorunlu 3 +3 okunaklı istemeyen zorlanmamalı köylerde sanayide insan kalmadı okuttuğumuzu istihdam edemedikten sonra anlamsız boş zaman kaybı
    Cevapla
  • 58 dakika önce Şikayet Et
    Okumayacak çocuk niye liseyi okuyor? Ağaç yaşken eğilir.
    Cevapla
  • MHC 1 saat önce Şikayet Et
    Lise zorunlu eğitim dışına çıkarılmalı
    Cevapla
  • Bir 1 saat önce Şikayet Et
    Öğrencilerin çoğu güya sınava hazırlık diye devam edecekler. Çok da bir şey değişmeyecek muhtemelen
    Cevapla
  • Xxx 1 saat önce Şikayet Et
    5 ilkokul +1 yabancı dil+ 3 ortaokul + 3 lise
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR