Başkan Erdoğan'dan talimat! Bakan Tekin duyurdu! Okullarla ilgili yeni kararlar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla okullarda güvenliği artıracak yeni tedbirlerin hazırlandığını ve detayların cuma ya da pazartesi günü açıklanacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.04.2026 13:40 GÜNCELLEME 22.04.2026 13:50 EĞİTİM
Başkan Erdoğan'dan talimat! Bakan Tekin duyurdu! Okullarla ilgili yeni kararlar
Başkan Erdoğan'dan talimat! Bakan Tekin duyurdu! Okullarla ilgili yeni kararlar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerle birlikte Keçiören ilçesinde bulunan Şehit Öğretmenler Abidesi'ni ziyaret etti.

Burada İstanbul ve Kahramanmaraş'taki okullara yönelik saldırılarda hayatını kaybeden Fatma Nur Çelik ve Ayla Kara için oluşturulan kabirler başta olmak üzere tek tek kabirleri gezen Tekin, öğrencilerle birlikte karanfiller bıraktı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Tekin, öğretmen ve öğrencilerle birlikte Çelik ve Kara için fidan dikti.



Okullarla ilgili açıklamalarda bulunan Tekin, ''Cumhurbaşkanımız önümüzdeki dönemde alınması gereken tedbirlerle ilgili gerekli talimatları verdi.'' ifadelrini kullandı. Tekin, tedbirlerin Cuma veya Pazartesi günü açıklanacağını belirtti.

Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diledi.

"Devlet ile millet arasındaki kucaklaşmanın güçlendiği dönemlerde karanlık yapılar, bundan rahatsız olan yapılar, hemen devreye giriyorlar ve bu birlikteliği ortadan kaldıracak, zayıflatacak provokatif şeyler yapıyorlar." diyen Tekin, bu olayların devlet ile millet arasında ramazanda başlayan olağanüstü kaynaşmanın ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak çocukların milli birlik, beraberlik, devlet, egemenlik, demokrasi gibi kavramlara sahip çıkması için nisan ayı boyunca sürecek farkındalık etkinliklerinin yapıldığı bir zamanda gerçekleştiğini ifade etti.

Tekin, "Altında onur duyarak yaşadığımız bayrağımızın bilahare dalgalanması için mücadele edecek bir kuşak yetiştirmek için yaptığımız etkinliklerden, oluşturmak istediğimiz farkındalıklardan rahatsız olan kitleler, bu tür menfur bir olayın içerisinde çocuklarımızı kullandılar. Ben tekrar milletimize geçmiş olsun diyorum." diye konuştu.

- "VELİLERİMİZ RAHATLIKLA ÇOCUKLARININ OKULLARIMIZDA EĞİTİM ÖĞRETİME DEVAM ETMELERİNİ SAĞLAYABİLİRLER"

Bakan Tekin, okullara yönelik saldırıların ilk duyulduğu andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğrudan sürecin içerisinde bulunduğunun ve koordine ettiğinin altını çizerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu saldırıların arkasında hangi yapılar ve etkenler varsa bunun bir an önce ortaya çıkartılması konusunda talimat verdiğini vurguladı.

İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığının süreci ayrıntılı biçimde incelediğini söyleyen Tekin, "Arkasında hangi güç, hangi kişiler varsa en kısa süre içerisinde derdest edilip cezasını çekmesi gerektiğini Sayın Cumhurbaşkanımız talimatlandırdı. Şu anda iki bakanlık ve biz de Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı olarak sürecin içerisindeyiz." diye konuştu.

Tekin, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız ve ailelerimizde ortaya çıkan tedirginliği giderecek, İçişleri Bakanlığımız ile okullarda kısa vadeli güvenlik tedbirleri alacak bir dizi etkinlik başlattık. Şu anda İçişleri Bakanlığımız bünyesindeki güvenlik kolu kuvvetleri, bütün okullarımızda çocuklarımızın güvenli bir biçimde eğitimlerine devam etmesi için çalışmalarını devam ettiriyorlar. Dolayısıyla, şunun altını çizmemiz lazım, velilerimiz rahatlıkla çocuklarının okullarımızda eğitim öğretime devam etmelerini sağlayabilirler."

Bakan Tekin, okullarda alınan ve alınacak tedbirleri yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • NECMİ USLU 6 dakika önce Şikayet Et
    12 yıl zorunlu eğitim kaldırılmalı bence.Okumak istemeyeni zorla okutmaya çalışmak hiç doğru değil.Hem kendisine hemde okumak isteyene zarar veriyor.Birde çok önemli birşey var.Okullarda görgü kuralları,büyüklere saygı kuralları,iyi bir birey olmak için haklarımız nerede başlayıp nerede bitiyor sınırlarının anlatımı ,genel ahlak ve maneviyat dersleri bunlar kesinlikle ders olmalı bence.
    Cevapla
  • Mehmet.... 11 dakika önce Şikayet Et
    12 yıllık zorunlu eğitimden dönülmeli, okuyamayanlara meslek ortaokulları(çıraklık),lise(kalfalık),üniversite(ustalık okulları) olmalı. Öğretmen ve idarenin öğrenci üzerinde yaptırımı olmalı. İlk ve ortaokulda sınıfta kalma olmalı. Veli işin içine çok sokulmamalı. Yani aslında eski sisteme dönülmeli ama daha modern yöntemlerle
    Cevapla
  • Mehmet Han 14 dakika önce Şikayet Et
    Ankara merkezde bir ilçede 20 tane Anadolu Lisesi içerisinde ilk 3'te görülen bir Liseden mezun 240 öğrenciden 39'u Ön lisans, 32'si Lisans olmak üzere Üniversiye yerleşen toplam 71 öğrenciden 10 tanesi kendilerine hayat kazandıracak bölümler kazandıracak bölümler kazanmışlardır. 61 öğrenci ise 2 - 4 yılın sonunda diploma adında birer kağıt parçası almış olacaklardır!!!
    Cevapla
  • Misafir 24 dakika önce Şikayet Et
    12 yıl zorunlu eğitim, medya ve sosyal medya kepazeliği, internet, okullarda kesinlikle profesyonel güvenlik personeli, müdürlerin yetkilerinin arttırılması, CİMER, disiplin yönetmeliği, X-Ray cihazı, öğretmenlerin itibarı, veli sorunu.. lütfen Sn.Bakanım, Siz sahayı en iyi bilenlerdensiniz, çözerseniz siz çözersiniz bunu bizler biliyoruz, umutla bekliyoruz.
    Cevapla
  • çelikkubbe 30 dakika önce Şikayet Et
    bakandan Allah cc razı olsun, iyiki varlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR