Sınıfta kalınca müdür yardımcısını tehdit etti! Mahkeme okulunu değiştirdi

İstanbul'da sınıfta kaldığı için müdür yardımcısına tehdit mesajı gönderen lise öğrencisi hakkında mahkeme, okul değiştirme kararı verdi.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 03.06.2026 13:41 GÜNCELLEME 03.06.2026 13:41 EĞİTİM
Sınıfta kalınca müdür yardımcısını tehdit etti! Mahkeme okulunu değiştirdi
Sınıfta kalınca müdür yardımcısını tehdit etti! Mahkeme okulunu değiştirdi

Tuzla Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Ö.A. (49), sınıfta kalacağı için kendisini mesajla tehdit eden bir öğrenciden şikayetçi oldu.

Ö.A, Tuzla Polis Merkezi Amirliği'nde verdiği ifadesinde, geçen sene 8 dersi geçemeyen 11. sınıf öğrencisi H.D'nin, haziran ve eylül aylarında yapılan sorumluluk sınavlarında 7 dersten başarılı olduğunu ancak edebiyat dersinden sınıfta kaldığını belirtti.

H.D'nin WhatsApp üzerinden 24 Mart'ta kendisine, "Sevindin mi hoca, 1 seneyi daha çöp ettin, sonun Fatma Hoca gibi olmaz inşallah, yakında görüşeceğiz" şeklinde tehdit mesajı gönderdiğini aktaran Ö.A, "Ben bu mesaja cevap vermedim ve polis merkezine geldim. H.D'nin mesajda belirttiği Fatma Hoca, Çekmeköy Mesleki Lisesi'nde öğrencisi tarafından bıçaklanarak şehit edilen öğretmendir. H.D'nin bana zarar vereceğini düşünüyorum. Can güvenliğim tehdit altındadır. Bu sebeple uzaklaştırma kararı talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ö.A, "H.D'nin sınav notlarını ben sadece sisteme girmekle görevliyim. Öğretmenler tarafından sınav sonucunda verilen notları değiştirmem mümkün değildir. Ancak H.D. sınav notlarını benim yüksek girebileceğimi düşünerek, bu şekilde tehditte bulunmaktadır. Yaşanan olayda ben kimseye tehdit ve hakarette bulunmadım. H.D. ile aramızda fiziki temas olmadı. H.D. isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim." sözlerini dile getirdi.

Müdür Yardımcısı Ö.A, öğrenci H.D. hakkında tedbir uygulanması talebiyle İstanbul Anadolu Aile Mahkemesine de başvurdu.

- MAHKEMENİN UZAKLAŞTIRMA VE REHABİLİTASYON KARARI

Talebi değerlendiren mahkeme, H.D'nin 3 ay süreyle öfke kontrolü, stresle başa çıkma, şiddeti önlemeye yönelik farkındalık sağlayarak tutum ve davranış değiştirmeyi hedefleyen eğitim ve rehabilitasyon programları ile meslek edinme kursuna katılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme ayrıca, H.D'nin aynı çevre ile etkileşiminin devam etmesi halinde "suça sürüklenme" olgusunun önüne geçilemeyeceğini belirterek, okul değişikliğine karar verdi.

Kararda, müdür yardımcısının anlatımına göre şiddet riskinin yoğunluğunun tedirgin edici boyutta olduğu ve tedbir alınmasının elzem olduğu kaydedildi.

H.D'yi suça sürükleyen unsurlarla irtibatının kesilmemesi halinde tedbirlerin amacına ulaşamayacağı aktarılan kararda, bir çocuğun suça sürüklendiği hallerde yapılması gerekenin çocuğu cezalandırmak değil, onu suça sürükleyen unsurlardan uzaklaştırmak olduğu ifade edildi.

Kararda, son dönemde kamu vicdanını yaralayan pek çok elim hadisede çocukların giderek hızlanan bir ivmeyle suça sürüklendiğinin toplumun her kesimi tarafından gözlemlendiği, yasa koyucunun bu yönde yeni çalışmalarla çocukların suça sürüklenmesinin önünü kesecek nitelikte kanun yapma hazırlıklarının da kamuoyuna yansıdığı vurgulandı.

Bu çalışmaların uzun vadede toplumsal barışı sağlamakla başarıya ulaşmasının tüm kamunun ortak temennisi olduğu ifade edilen kararda, "Kamu vicdanını yaralayan bu hadiseler karşısında yeni kanunlarla birlikte mevcut düzenlemelerin de kamu barışının sağlanması bakımından hakimin takdir yetkisi çerçevesinde yeniden yorumlanmasının çözüm sürecini muhakkak kısaltacağı" değerlendirmesi yapıldı.

KAYNAK : AA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel / Siyaset Sorumlu Editör
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci  .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 60 TÜMÜ
  • Çözümü burada 1 hafta önce Şikayet Et
    Özel eğitim adı altında çocuğu eğitim programına alınır. Aileden beslenme, barınma, konaklama, eğitim...vb ücretleri yüksek biçimde alınır. Bak cebine dokunulunca halk, nasıl çoluk çocuğuna eğitimini sağlıyor.
    Cevapla
  • Kılıç 1 hafta önce Şikayet Et
    Ceza neyse o olmalı. Aklı başında insan çocuk sayılmamalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Şimdi de gittiği okuldaki öğretmenler risk altında , bu çocuklardaki bu şiddet potansiyeli yok olmuyor , bu çocuğun bir an önce meslek edindirilip okul ortamından uzaklaşması lazım , yetişkin gözetiminde işini yapmalı , cebine para girmeye başlayınca belki kaybedecek bir şeyi olduğu için ehilleşir
    Cevapla
  • dswdfgve 1 hafta önce Şikayet Et
    oradaki suça sürüklenen ifadesi yanlış.suçu hafifletme amacı güdüyor.mahkemenin buna dikkat etmesi gerekir
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Aynı tehdit hakime ve savcıya yapılsa yine aynı kararı verirlermiydi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR