Ehliyet sınavı artık internetten!

Milli Eğitim Bakanlığı, yılda yaklaşık 2 milyon kişinin başvurduğu ehliyet sınavlarını sil baştan değiştiriyor.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.01.2009 04:02 GÜNCELLEME 20.01.2009 04:02 EĞİTİM
Ehliyet sınavı artık internetten!
Ehliyet sınavı artık internetten!

Artık, motorlu taşıt sürücü kursu sınavları klasik yöntemlerle değil, internet üzerinden yapılacak. Adayların belirlenen sınav merkezlerinde olacağı "e-sınav"lar, hafta içi ve hafta sonu, günün her saatinde yapılabilecek. Katıldığı kurslarda teorik dersleri tamamlayan adaylar sınava hemen girebilecek.

Direksiyon sınavına girmek için de adaylar, yazılı sınav sonuçlarının açıklanmasını 1 ay boyunca beklemeyecek. Sınavlar anında sonuçlanacak. Bütün adayların belirlenen bir gün içinde sınava girmesinden kaynaklanan izdiham da tarihe karışacak.

YORUMLAR 3
  • Cihan Bahar AYGÜN 17 yıl önce Şikayet Et
    Yenilik. Bakanlığımız yeniliğe pek düşkün maşaAllah. İyi olur umarım. Hep eleştirecek değiliz ya.. Neyse İlköğretim okullarındaki ortak sınavlara da bir el atsınlar ve bunu da merkezi sistemle yapsınlar. Tabii konu dağılım tablosuna uygun olarak. Bu gerçekleşebilir bir öneridir. Bu öneri için de taltif beklemeyiz ha..Her ne kadar öğretmen isek de yöneticiler kadar düşünebiliriz yani.
    Cevapla
  • Zuhal SARI 17 yıl önce Şikayet Et
    TEBRİKLER. çok sevindirici bir haber ehliyeti aldım ama diğer sınıf ehliyetleri almak için guzel bı mujde oldu ne diyelim yenı adaylar çok şanslı valla
    Cevapla
  • TALHA İMAMOĞLU 17 yıl önce Şikayet Et
    sevindirici haber. ülkemizde son yıllarda taşanan kamu sektörü adına göz yaartıcı. ehliyet almak kadar basit ve uğraştırıcı birşeyi praatik hale getirmkele çok büyük bir yükün altından kurtarıyorlar vatandaşı. tebrikler ediyorum.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR