Adıyaman Üniversitesi'nde rektör değişimi

Adıyaman Üniversitesi'nde Eski Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Yeni Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü'ye rektörlük cübbesini giydirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2011 19:20 GÜNCELLEME 17.05.2011 19:20 EĞİTİM
Adıyaman Üniversitesi'nde rektör değişimi
Adıyaman Üniversitesi'nde rektör değişimi

Adıyaman Üniversitesi Rektörlük konferans salonunda gerçekleşen 'Rektörlük devir-teslim' törenine çok sayıda akademik personel, idari personelin yanı sıra Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Adıyaman Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz son sunumunu yaptı. Adıyaman Üniversitesi'nin kurulduğu 2006 yılından bu güne kadar kat ettiği mesafeden bahseden Mustafa Gündüz, akademik ve idari personelin, öğrencilerin sayısındaki artışa dikkat çekti.
Gündüz, üniversitenin Adıyaman'a sağladığı sosyal ve ekonomik katkıyı dile getirerek, bu güne kadarki katkılarından dolayı herkese teşekkürlerini illetti.

Daha sonra Eski Rektör Gündüz, kendi cübbesini çıkartarak, Yeni Rektör Prof. Dr. Talha Gönüllü'ye giydirdi. Gündüz ile Gönüllü birbirlerine karşılıklı çiçek verdiler.

Konuşmak için kürsüye gelen Prof. Dr. Talha Gönüllü, ilk olarak kendisine rektörlük görevini tevdi eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür ve saygılarını dile getirdi.

Prof. Dr. Gönüllü konuşmasında, Cenap Şahabettin'in 'Yerinde sayanlar, yürüyenlerden daha fazla ses çıkartır' sözünü hatırlatarak, "Bu gerçekten hareket ile az söz, çok iş temel felsefemizdir. Konuşandan ziyade, yaptığı hizmetlerle konuşulan olmak benim yaşam tarzımdır" dedi.

Kendisine verilen bu bayrağı görev süresi boyunca taşıyacağına işaret eden Gönüllü, "İnsan memnuniyetini esas alan, kendisi ve çevresiyle barışık sağlayan, herkesi kucaklayan, çalışma ve performansına göre teşvik ve takdir eden bir rektör olacağım. Amacım her yönüyle müreffeh akademik bir ortam sağlamak, çok kısa süre içinde her imkanları hem de bilimsel faaliyetleri ile Türkiye'de ve dünyada adından söz ettirecek bir üniversite oluşturmaktır" şeklinde konuştu.
Adıyaman Üniversitesi'nin iki önemli eksikliğinin olduğunun altını çizen Prof. Dr. Gönüllü, üniversitenin merkez kampüs alanının ihtiyaçlara cevap vermekten uzak olduğunu ve bunun çözümü için birlikte çalışacaklarını; ikinci sorunun ise araştırma hastanesinin açılması konusu olduğunu belirterek, bu yönde çalışmaların başladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından eski Rektör Mustafa Gündüz, özel aracıyla uğurlandı.

İHA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR