Okulların açılış tarihi ertelendi

MEB, 12 Eylül Pazartesi olarak planlanan 2011-2012 eğitim-öğretim yılının açılışını bayram tatili ve yapılacak çalışmalar nedeniyle erteledi. Okulların açılacağı tarih:

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2011 13:29 GÜNCELLEME 23.05.2011 13:29 EĞİTİM
Okulların açılış tarihi ertelendi
Okulların açılış tarihi ertelendi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), daha önce 12 Eylül 2011 Pazartesi günü olarak belirlediği okulların açılış tarihini, Ramazan Bayramı tatili, okula yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin uyum programları ve e-okul sistemi üzerinde yeni öğretim yılına geçiş işlemleri nedeniyle 19 Eylüle erteledi.

MEB, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı çalışma takvimini yeniden belirledi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla yayımlanan genelgede, Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki eğitim-öğretim kurumlarında 2011-2012 eğitim-öğretim yılının daha önce 12 Eylül 2011 Pazartesi günü olarak belirlendiği anımsatıldı.

Genelgede, ''Ancak Ramazan Bayramı tatili ile ilköğretim okullarına yeni kayıt olan öğrencilerin uyum programları ve e-okul sistemi üzerinde yeni öğretim yılına geçiş işlemleri dikkate alınarak 2011-2012 eğitim-öğretim yılının 19 Eylül 2011 Pazartesi günü olarak başlayacağı'' belirtildi.

Genelgeye göre, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı çalışma takvimi bir haftalık ertelemeye göre yeniden düzenlendi.

Bu çerçevede, okul öncesi ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretim hazırlanması 12-16 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak. 2011-2012 eğitim-öğretim yılı 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2012 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve ders yılı 8 Haziran 2012 Cuma günü sona erecek.

Çalışma takvimi, bu tarihler dikkate alınarak valiliklerce düzenlenecek.

2012-2013 eğitim-öğretim yılı 17 Eylül 2012'de başlayacak.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • her şey vatan için 13 yıl önce Şikayet Et
    gölge. gölge yapma başka ihsan istemem.kardeş ülkemizde eğitim öğretim süresi 180 iş günüdür.bundan az olamaz.avrupa ülkelerinin bazılarında bizden fazla bazılarında ise bizden azdır.biz yaklaşık olarak avrupa ülkelerinin ortalaması konumundayız.öğretmenler 1 temmuz dedi mi tatile girer 1 eylülde iş başı yaparlar.öğrenciler yaklaşık 3 ay öğretmenler net 2 ay tatil yaparlar.2 ay elbette uzun bir tatil.ama bu durum iklim şartlarıyla alakalı.bu arada öğretmenler yan gelip yatıyorsunuz diyen arkadaşlar biraz daha okuyup öğretmen olsalardı.onları tutan mı oldu...
    Cevapla
  • murat özkan 13 yıl önce Şikayet Et
    teleny arkadaşa. kardeş ben öğretmenim bıktık çünkü sıcakta hiç çekilmiyor öğrenciler yaz onları kötü etkiliyor derse konsantre olmuyorlar yaramazlık yapıyorlar.. hava sıcak oldumu okul olmamalı derse girmeyen bilmez bu durumları tabi.. çocuklarda zaten ölüyordu okul için ya öğretmenlere taş atıyorsun bide sen işini mükemmel yaptın öğüt kaldı bir:)))
    Cevapla
  • Yavuz Selim 13 yıl önce Şikayet Et
    Teleny. isimli kullanıcı, öğretmene sallamayı ne kadar çok seviyorsunuz öle!okul kaçında açılırsa açılsın, öğretmenler 1 temmuzda tatile çıkar, 1 eylülde görevlerinin başında olurlar.Bilip bilmeden sallamayın
    Cevapla
  • makkaveli 13 yıl önce Şikayet Et
    Adalet Sisteminden sonraki en büyük sorun Eğitim Sistemi. Çocuğum olmuş olsa, asla bu ülkede eğitim almasını istemezdim.Gereksiz bir şekilde çok uzun olan öğrenim süresini kenara bıraksak dahi içi boş safsata ve yalanlarla dolu derslerle beyninin yıkanmaısnı doğru bulmuyorum. Daha önce deyazmıştım, ilkokul 4, ortaokul 2, lise 2 yıl olmalı. 14-15 yaşında Üniversiteye başlanılmalı 18-19 yaşında üniversite bittikten sonra erkekler 20 yaşında askerliğini bitirip, genç ve dinamik bireyler olarak iş hayatına atılmalı.Bu iş bu kadar basit...
    Cevapla
  • baso 13 yıl önce Şikayet Et
    YORUM YAPAN KİŞİLERE......!!!!!. herkes bir telden çalıyor...yani siz yorumcular koskoca iktidardan durumu daha iyi bileceksiniz öyle mi? eminim eğer öyle olsaydı,inanmıyorum yaaa koskoca iktidardan daha iyi bilecekler,dünyaya meydan okuyan iktidar, bütün dünya ülkelerinin teveccühüne mazhar olan iktidardan daha iyi bilecekler bizim sevgili yorumc yapan kardeşlerimizi...,aslında herkes işine baksa ve adam akıllı işini yapsa işler tam rayına girer...insan oğlu nankördür ne yaparsan yap adama nankörlükten başka bişey bilmez...haaa bir de şu değerli yorum yazan arkadaşlarım BAKIN SİZE %YÜZ garanti veriyorum gidin çocuğunuza sorun eylülün 12sinde mi yoksa 19 sunda mı okullar açılsın... eminim ve de adım gibi çocunuz size gereken cevabı verecektir. UNUTMAYIN AKSAM EVE GİDERKEN MUHAKKA SORUN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR