MEB, boğulmalara karşı okulları uyardı

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yayımladığı genelgeyle yaz sezonuna girilen şu günlerde boğulma olaylarının önlenmesi ve önleyici tedbirlerin okullarda uygulanması uyarısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.06.2011 11:02 GÜNCELLEME 04.06.2011 11:02 EĞİTİM
MEB, boğulmalara karşı okulları uyardı
MEB, boğulmalara karşı okulları uyardı

Bakan Çubukçu, ''Boğulma Riskine Karşı Alınacak Önlemler'' konulu yayımladığı genelgede, Türkiye'de her yıl yüzlerce kişinin serinlemek üzere girdikleri deniz, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerinde boğulma sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Özellikle su kaynaklarının yoğun olduğu illerde yaz aylarında sıklıklı boğulma vakalarının yaşandığını ifade eden Bakan Çubukçu, bu sayının doğal afetlerde kaybedilen insanların yıllık ortalamasına yakın rakamlara ulaştığını kaydetti.

Boğulma vakalarının bir kısmının cankurtaranların da hizmet verdiği havuz, plaj gibi kontrollü alanlarda gerçekleşirken önemli bir kısmının da gölet, sulama kanalları, ırmak gibi kontrolsüz alanlarda yaşandığını belirten Çubukçu, boğulma olaylarının daha çok genç nüfusu tehdit ettiğinin istatistiklere yansıdığını ifade etti.

Çubukçu, ''Ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin bu şekilde kaybı hepimizi üzmektedir. Bu kayıpların yaşanmaması için bütün kurum ve kuruluşların üzerine çeşitli sorumluluklar düşmektedir'' dedi.

''YÜZME ÖĞRENMELERİ TEŞVİK EDİLMELİ''

Yaz sezonuna girilen bu günlerde boğulma olaylarının önlenmesi ve bazı önleyici tedbirlerin okul ve kurumlarda uygulanmasına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, şunları kaydetti:

''Bu doğrultuda bakanlığımızca okullarda öğrenci ve velileri bilinçlendirmek üzere toplantılar yapılması, konunun uzmanlarınca konferanslar verilmesi, okul gazete ve duvarlarında konuyla ilgili haberlerin yer alması, gerektiğinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile de koordine sağlanarak okul içinde ve dışında olmak üzere öğrencilerimizin konuyla ilgili farkındalık ve duyarlılığını arttırmaya yönelik etkinlikler düzenlenmelidir. Bu konuda özellikle kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen yaz spor okullarını programı içinde gençlerin yüzme öğrenmelerine yönelik çalışmalar teşvik edilmelidir.

Belirtilen hususların önemi üzerinde okullarımızın kapanacağı son güne kadar öğretmenlerimiz, eğitim yönetici ve deneticilerimiz tarafından gerekli hassasiyetin gösterilmeli ve ilgili çalışmalar yapılmalıdır.''

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR