Erken emeklilik için yeni düzenleme

Emeklilik için prim günü ve yıl şartlarını tamamlayıp yaşı bekleyen vatandaşlar, SGK'nın yeni başladığı çalışma kapsamında erken emekli olabilecek.

ABONE OL
GİRİŞ 02.04.2013 16:29 GÜNCELLEME 02.04.2013 16:29 EKONOMİ
Erken emeklilik için yeni düzenleme
Erken emeklilik için yeni düzenleme

Erken emekli olmak isteyen kişiler daha düşük maaşla erken emekli olabilecek. Bu kapsamda vatandaşlar daha düşük de olsa emekli maaşı alacak ve aynı zamanda sağlıktan da yararlanabilecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aksaray İl Müdürü Saffet Çalışkan, uygulamanın 1999 yılından önce sigortası başlayan kişileri kapsadığını belirterek, "1999 yılından önce işe başlayan 4A kapsamındaki işçiler için 1976 yılına kadar yaş ve gün sayısı ölçü alınarak kademeli bir standart getirilmişti.

1999 yılından sonra işe başlayanlarda da 7 bin gün sayısı başta olmak üzere erkeklerdeki 43 yaş 60 yaşa çıkarılmış, bayanlardaki 38 yaş ise 58 yaşa çıkartılmıştı. Şu andaki yapılan çalışmada emeklilik gün sayısını doldurduğu halde yaşını bekleyen kişilerden, kademeli veya belli bir iskontolu maaş bağlanması söz konusu. Yani siz hizmet gününüzü doldurdunuz ama yaşı beklemekteyseniz bir taleple daha eksik maaşla erkenden emekli olabileceksiniz" diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    BİRAN ÖNCE. Dsp-Mhp-Anap hükümetinin gasp ettiği haklarımızı geri almak istiyoruz bizim haklarımız 99 öncesi haklardır maaş düşürülerek yapılacak emeklilik değildir..sigorta başlangıcı demek o günkü hakları kapsar..
    Cevapla
  • E.narin 11 yıl önce Şikayet Et
    BİR AN ÖNCE NETLEŞMELİ !. Çünkü insanlar artık dedikodu haberlerden bıkmış durumda ,hatta yorumlar yazılırken bile agresif davranıp bir birlerini kırar oldular. Hakkıyla ve bir an önce netleşmesi dileğiyle
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR