Türk mühendisler bunu da yaptı
Kale-Baykar ortaklığı İnsansız Hava Aracı Sistemleri (İHA) teknolojisinde büyük bir başarıya imza attı. Dünyanın en gelişmiş İHA'sı TSK'nın hizmetine sunuldu.
ABONE OL
Yerli savunma sanayine ağırlık veren Türkiye'de özel sektörden teknolojik bir ilk daha gerçekleştirildi. Kale-Baykar ortaklığı İnsansız Hava Aracı Sistemleri (İHA) teknolojisinde milli ve özgün çözümler üretme yolunda önemli adımlar atıyor. Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) ile yapılan sözleşmeyle 2012 başında başlayan Bayraktar Taktik İHA Sistemi Geliştirme Projesi'nde ilk uçuş testleri başarıyla tamamlandı.
3 YEDEKLİ UÇUŞ KONTROLÜ
Keşan Askeri Havalimanı'ndaki testte 18,750 feete çıkıldı. Taksi, kalkış, seyrüsefer ve inişini tamamen otomatik bir şekilde gerçekleştirdi. Baykar Ar-Ge ekibi tarafından 2 yılda elektronik ve yazılım sistemlerinin tamamı Türk mühendisler tarafından tasarlandı. Bayraktar İHA için özel olarak tasarlanan üç yedekli uçuş kontrol sistemi taktik İHA sistemlerinde dünya klasmanında ilk kez denenmiş oldu. Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar amaçlarının Türkiye'yi İHA teknolojisinde dünyada ilk sıraya çıkarmak olduğunu belirterek "Bu sistem şu an için dünyadaki en ileri teknoloji dir" dedi. Yıl sonuna kadar TSK'ya 12 tane teslim edilecek.
-
saaman saaman 11 yıl önce Şikayet Etbulgristanli turk . burak kardes vardir boyle projeler de tabi ama ikl olarak ucsun bakalim bu alet daha neler neler takilir ona , fuze eski teknoloji bize yakisan YILDIRIM BEYAZIT in adini yere dusurmeyecek sekilde yildirim simsek cakan , yaani tlktro manyetik dalgaya vuran sistemler , ama ilk once ucuralim aleti de daha neler neler takilir onaBeğen Toplam 3 beğeni
-
Burak YILMAZ 11 yıl önce Şikayet EtBirde Şunun Füze Atanını Yapın. Olsun bitsin bu iş.Beğen Toplam 6 beğeni
-
ömer kara 11 yıl önce Şikayet EtMaşalaah. Allaah sayınızı artırsın. Böyle güzel gelişmelerle güne başlamak güzel. Yürüyün ve Rabbim yolunuzu ferah ve açık tutsun. Türkiyenin liderlik günlerine yürüyün. Alaah sizin sayınızı artırsın.Beğen Toplam 22 beğeni