Leopard 1 tankı projesi testen geçti

Türkiye'nin ilk milli tank modernizasyon projesi kapsamında ASELSAN tarafından geliştirilen "Tank Atış Kontrol Sistemi", yeterlilik testlerini başarıyla tamamladı.

Bizi Takip Edin
GİRİŞ 20.10.2005 11:22 GÜNCELLEME 20.10.2005 11:22 EKONOMİ
Leopard 1 tankı projesi testen geçti
Leopard 1 tankı projesi testen geçti

"Leopard 1 Tanklarının İyileştirilmesi Projesi" kapsamında Aselsan'ın geliştirdiği "Tank Atış Kontrol Sistemi", seri üretime geçilerek, Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki 162 adet Leopard-1A1 ve A1A4 tankına uygulanacak.

Tasarımı Aselsan'a ait olan atış kontrol sisteminin tank üzerine entegrasyonunu içeren prototip geliştirme dönemi ve testleri yaklaşık 2 yıldır devam ediyordu. Sistemlerin seri üretimi, Adapazarı Arifiye'deki 1. Ana Bakım Merkez Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek.

Aselsan'ın geliştirdiği VOLKAN Leopard 1 Tankları Atış Kontrol Sistemi, gece/gündüz her türlü olumsuz hava ve muharebe koşullarında hedefi uzak mesafede tespit/teşhis/tanıma ve ateş altına alma imkanı sağlıyor. Sistem, hareket halinde ve durarak, hareketli veya duran hedeflere ilk atımda yüksek vuruş imkanı kazandırıyor.

Sistem, Nişancı Periskop Sistemi, Atış Kontrol Bilgisayarı, Komutan Kontrol Göstergesi, Namlu Referans Sistemi, Cephane Seçim Birimi, Algılayıcılar, Konumlama ve Yön Bulma Sistemleri, Tank Komuta Birimi'nden oluşacak.

Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın modern tank ihtiyacının kısa vadede karşılanamayacağının belirlenmesi üzerine, doğacak zafiyeti gidermek ve milli imkanlarla modern tank üretmek için teknolojik altyapı kazanmak amacıyla, "M 60 Tank Modernizasyonu" ve "Leopard Tanklarının İyileştirilmesi"
projelerine öncelik vermişti.

Genelkurmay Başkanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Aselsan arasında 11 Ocak 2002'de imzalanan projenin maliyeti 160 milyon dolar olarak öngörülmüştü.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR