Merkez Bankası için 5 aday

Görev süresi 19 Nisan'da dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yerine 5 adayın ismi geçiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.04.2016 09:36 GÜNCELLEME 05.04.2016 09:36 EKONOMİ
Merkez Bankası için 5 aday
Merkez Bankası için 5 aday

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın mevcut durumda görev süresi 19 Nisan’da yani PPK toplantısından bir gün önce doluyor. Piyasalarda ise enflasyon verisi sonrası faiz koridorunun üst bandında Merkez Bankası’nın yeni Başkanı kim olursa olsun indirim olabileceği beklentisi var. 20 Nisan 2016 tarihinde yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında yeni başkanın, yatırım ve istihdamı destekleyip desteklemeyeceği açısından ayrıca önem taşıyor. Merkez Bankası, mart ayında küresel oynaklıklarda yaşanan düşüşe işaret ederek 13 ayın ardından ilk kez marjinal fonlama oranını 25 baz puan düşürmüştü.

BAŞKANLIK İÇİN 5 ADAY

Ekonomi yönetimine yakın kaynaklar yeni başkanın isminin 11 Nisan’da yapılacak Genel Kurul’a kadar netleşmesini bekliyor. 19 Nisan 2011 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanan ve görev süresi 19 Nisan’da sona erecek Erdem Başçı’nın yerine 5 adayın ismi geçiyor. Hazine’ye yakın kaynakların verdiği bilgilere göre kulislerde TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül ile birlikte Merkez Bankası Başkan Yardımcısı ve Para Politikası Kurulu (PPK) Üyesi Murat Çetinkaya’nın ismi ön plana çıkıyor. Banka Meclisi ve Para Politikası Kurulu Üyesi olan Ahmet Faruk Aysan’da son dönemde adı başkanlık için geçen isimlerden biri. Yine potansiyel adaylar arasında ismi daha önce Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanlığı için geçen Murat Yülek de bulunuyor. Son dönemde gündemde olan bir diğer isim ise uluslararası bir kuruluşta yöneticilik yapan Murat Talayhan. Çetinkaya ve Aysan’ın ortak özellikleri Boğaziçi Üniversitesi mezunu olmaları. Erdem Başçı’nın yeniden atanması ise düşük bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR 1
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Mümkün ise İngiltere veya ABD'de okumamış bir kişi gelsin. Türk üniversitelerinden mezun olmuş ve Türk üniversitelerinde kariyer yapmış olsun. Madem öz güven, öz güven diyoruz. Batıdaki üniversitelerde faizci sisteme nasıl hizmet edilir öğretiliyor galiba....
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR