"Merkez Bankası'na güvenmeye devam edin"

Merkez Bankası Başkanı Başçı, yeni görevinin belli olmasının ardından ilk kez konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.04.2016 17:33 GÜNCELLEME 11.04.2016 17:35 EKONOMİ
"Merkez Bankası'na güvenmeye devam edin"
"Merkez Bankası'na güvenmeye devam edin"

Merkez Bankası Başkanlığı'nı 19 Nisan'da bırakacak olan Erdem Başçı'nın yeni görevi belli oldu. Reuters Haber Ajansı'nın haberine göre Erdem Başçı, OECD nezdinde büyükelçi olarak atanacak.

BAŞÇI'DAN İLK AÇIKLAMA

''Genel Kurul'a son kez başkanlık ettiniz. Onunla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?'' sorusuna Erdem Başçı, ''Tek söyleyeceğim şey var Merkez Bankası'na güvenmeye devam edin'' yanıtını verdi.

ENFLASYON VURGUSU 

Başçı Genel Kurul'da yaptığı konuşmada ise enflasyona vurgu yaptı. 

Başçı, "Enflasyonun yüzde 5 hedefine kalıcı bir şekilde indirilmesi için bütün kurumların çaba göstermesi önem taşıyor. Enflasyonla mücadele kolektif bir çaba gerektirmektedir. Merkez Bankası yeni araçlar ve yöntemler kullanarak enflasyonu kontrol altında tutmayı başardı. Enflasyonun yavaş da olsa bir düşüş trendinde olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Başçı, enflasyonda başlayan düşüşün devam edeceğinin öngörüldüğünü söyledi. Başçı, "Kırmızı et fiyatları başta olmak üzere Gıda Komitesi önerilerince tedbirler alındı, tedbirlerin enflasyonüzerindeki etkileri görülmeye başlandı" dedi. 

Başçı, yeni araçlarla TL'deki oynaklıkta kayda değer azalış yaşandığını söyledi. Başçı "Sağlıklı kamu finansmanı enflasyonu düşürme konusunda önemli katkı sağlıyor. Düşen enflasyondöneminde kişi başı reel gelir AB üyelerine göre hızlı arttı" dedi. 

Konuşmasında cari açığa da değinen Başçı, cari açıkta iyileşmenin önümüzdeki dönemde de devam etmesinin beklendiğini belirtti. Erdem Başçı, "Başta enflasyon olmak üzere 2016 yılı tüm makro hedeflere bir adım daha yaklaştığı bir yıl olmaya adaydır" dedi.

YORUMLAR 5
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ismi en mubarek yorumcu dolar 30 degil 42 Dolar iran petrolu ile daha da yukari cikacak beklentinin aksine bilmeni isteriz
    Cevapla
  • Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    Petrol 30 dolar biz hala 4 :30 dan benzin alıyoruz
    Cevapla
  • ALİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Faiz çıkarken 5-7 çınsın. Düşerken binde bilmem kaç. Yahu faizlerekime yarıyor.
    Cevapla
  • Yalan. .... 7 yıl önce Şikayet Et
    Kırmızı et 45 tl..
    Cevapla
  • Ayna 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendini tarif ediyorsun herhalde bu gün 30.50 den aldım kuşbaşını.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR