Suudiler kabine revizyonuna devam ediyor

Suudi Arabistan Kralı Salman köklü kabine revizyonuna devam ediyor. Petrol bakanını değiştiren Salman şimdi de maliye bakanlığında değişikliğe gitti.

ABONE OL
GİRİŞ 01.11.2016 10:38 GÜNCELLEME 01.11.2016 10:39 EKONOMİ
Suudiler kabine revizyonuna devam ediyor
Suudiler kabine revizyonuna devam ediyor

Suudi Arabistan Kralı Salman köklü kabine revizyonuna devam ediyor. Petrol bakanını değiştiren Salman şimdi de Maliye Bakanlığında değişikliğe gitti.

MALİYE BAKANI 20 YIL SONRA DEĞİŞTİ

Suudi Arabistan Maliye Bakanı 20 yıl sonra değişti. Kral Salman, 1996 yılından bu yana Maliye Bakanlığı görevini yürütün İbrahim Alassaf'ın yerine bu göreve Muhammed al-Jadaan'ı atadı. Jadaan daha önce Suudi Arabistan Sermaye Piyasası Otoritesi Başkanlığı görevini yürütüyordu.

PETROL BAKANI DA 21 YIL SONRA DEĞİŞTİ

Suudi Arabistan Kralı Salman petrol bakanlığının adını değiştirtip yeni kurulan Enerji, Sanayi ve Yeraltı Kaynakları Bakanlığı'na eski Sağlık Bakanı ve Aramca yöneticisi Halid el Falih'i atamıştı. Petrol bakanlığı görevini 1995 yılından beri Ali el Naimi yürütmekteydi. 

YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Hizli 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulkemizdeki bazilari da bu vahabilerin yonetimine, giyimine kusamina ozeniyorlar, kara carsaf cubbe sarik pesindeler. Ne zaman adam oluruz biliyor musunuz? Dini konulari hayatin merkezinden, insanin kendi icine yerlestirince. Herkes dinini kendi yasasin, ama artik bu konu tartisarak vaktimizin %50'sini harcadigimiz bir noktadan uzaklassin. Cocuklar dinlerini ogrensin ama kafalarinin 99%unu bilime harcasinlar. Bu sekilde yapan ulkeler hep ileri gidiyor, yapmayanlar da suriye irak suudi arabistana donmekten kurtulamazlar.
    Cevapla
  • Türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Gavursan çeker gidersin gavur ülkelerine.
    Cevapla
  • ŞAHİKA 7 yıl önce Şikayet Et
    NE İCTİN SEN özenmek özenti ile kılık kıyafeti anca senin gibi düşünenler giyer dini bilgin olmadığı GÜN gibi aşikâr ama daha aşikâr olan sen bilimede KAFA YORMAMISSIN tavsiyem CHP zihniyetini bırakıp hem İLME hem BİLİME yöneldiğinde aradığın cevaba ulaşırsın dindar insanlarin kıyafet tercihini
    Cevapla
  • Uyarıcı 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yorum. Dini hayatın merkezinden çikaramazsin
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya anlamıyorum bu kin nedir araplara ya arkadaş vehhabilik ters olsa bile elin gavurundan daha iyidir sonra bu kral yenilikci adam uğraşmaya çalışıyor birşeyler yapmaya çalışıyor bize en faydalı dostlardandır kininizi cahilliyinize ve 90 yılın algısına sayıyorum bilmeden sallsmayın bence.
    Cevapla
  • Sibel 7 yıl önce Şikayet Et
    İslamda Krallık yoktur.Bunuda değiştirsin görelim.Yani islamda yöneticiler seçimle gelir başa.Halbuki Arabistan'da bir aile sürekli yönetir.Bunada son versin
    Cevapla
  • kon 7 yıl önce Şikayet Et
    İslamda kralık yok faşistlik yok inkarcılık yok diğruluk hak vardır müslümanlar islama deyil islamı kendine uyduruyor beş evi olan 4 dünü fakire versin bakalim yok ankarayi aldim konyayida aliyim bir gün gelmiş gebermiş budefa ondan düşen velet devam edecek hal böyle olunca müslünan ülkeler iflak olamazlar sakalabak kıyafete bak atatürkcü deyilim ama hakveriyorum akil taştadeyil başta
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Bende kral selmanın isabetli biri olduğunu düşünüyorum. Ülkenin önceleri üzerinde olduğu birçok politikayı değiştirdi.Öncekine göre daha ümmetçi bir tutuma sahip. Rabbim kolaylık ile muaffakiyet versin...
    Cevapla
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    neresi isabetli .diktatorukumu ya yamenin cucuklarini kanini akmakimi
    Cevapla
  • filistin 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan simarik vahabiler filistinde oluk oluk kan akarken ac susiz görmemezlikte gelen vahabiler duvamiz allaha bu sizi dünyaya rezil etsin yerin dibine soksun .
    Cevapla
  • gunhan deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    ekonomik KRİZ çıkınca başka ne yapabilir ki?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR