'Get My' ve 'Mglobally' hakkında inceleme

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, binlerce kişinin parasını hiç eden yeni ‘Saadet zinciri’ Kairos’un ardından iki yeni ‘şirket’ için harekete geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2017 11:16 GÜNCELLEME 18.01.2017 23:55 EKONOMİ
'Get My' ve 'Mglobally' hakkında inceleme
'Get My' ve 'Mglobally' hakkında inceleme

Yıllar önce yüzlerce kişiyi dolandıran Titan’ın ardından Kairos Planet’la hortlayan ‘saadet zincirleri’ tekrar gündemde. Habertürk'ten Deniz çiçek'in haberine göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketici Kanunu ile saadet zinciri yapılanmalarını yasaklarken, son dönemde Kairos benzeri şirketler artıyor. Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü, ihbarlar üzerine internet reklamcılığı alanında faaliyet gösterdiği öne sürülen ‘Get My’ ve ‘Mglobally’ adlı şirketleri, piramit yapı olabileceği şüphesiyle ayrıntılı olarak incelemeye başladı.

MAL-HİZMET SATIŞI YOK

Ön incelemede, ‘Mglobally’nin merkezinin İngiltere’de bulunduğu ve 2015’te 1 sterlin ödenmemiş sermayeyle tek kişi tarafından kurulduğu belirlendi. 1 Kasım 2016’da İngiltere Ticaret Sicil Teşkilatı’nın söz konusu şirkete, 2 ay içinde sicilden silinerek feshedileceği ve tüm varlıklarının da kraliçenin hazinesine devredileceğine ilişkin ihtarda bulunduğu saptandı. İncelemelerde, ‘Get My’ şirketinin merkezinin de Hong Kong’da bulunduğu belirlendi.

İki şirketin de Türkiye’de yasal temsilcisi, acentesi bulunmadığı tespit edildi. Ancak sosyal medyada kendilerini ‘sistem’in Türkiye temsilcisi olarak tanıtan çok sayıda kişi belirlendi. Bakanlık, sistemi Türkiye’de başlatan, yayanların faaliyetlerini denetim programına aldı. İki şirketin de internet reklamcılığıyla ilgilendiklerini belirtmelerine rağmen fiili olarak hizmet üretmedikleri ortaya çıktı. Şirketler, çeşitli modellerle parayla üyelik veriyor. Bu üyeler de getirdikleri her yeni üye için ücret alıyor. Böylece zincirleme bir sistem kuruluyor. En fazla üyeyi kazandıran aldığı ücreti katlıyor. Bu sistem daha çok sosyal medya üzerinden işliyor.

BÖYLE ÜYE ÇEKİYORLAR

Bakanlığın inceleme başlattığı ‘sistem’e yeni üyeler çekmek için hazırlanan ve internette dolaşan tanıtımda şu ifadeler yer alıyor: “Merhaba arkadaşlar, bugün size tanıtacağım şirket, Mglobally. Türkiye’de çok yeni bir şirket olmasının yanında güzel de bir kazanç planı mevcut...

Teknoloji ve ağ pazarlamayı birleştirerek, benzersiz bir iş modeli oluşturup kullanıcılarına farklı şekillerde kazanç sağlıyor... Bunun için günde bir kere şirketin reklamını sosyal medyadan paylaşın. Şirketimiz sizin aracılığınızla paket alıp aktif olan her birey için size kâr payı veriyor...”

YORUMLAR 43 TÜMÜ
  • Mavi 7 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları kandırıp defolup gidiyorlar kimle muatap Olcan onu bile bilmuyosun binlerce insanın cebine girip çocuklarının rızkını yiyolar allah büyüktür onlarda beter olsunlar
    Cevapla
  • simurg 7 yıl önce Şikayet Et
    50$ a bir jeton alınıyor karşılığında 6$ ki 3$ içeride sisteme kalıyor. Sonra daha fazla kazanmak için başka kişiler de siteme dahil ediliyor ve o kişilerden de 6 dolar geliyor vs. Tabi sisteme giren adamda daha çok kazanmak için başkalarını çekiyor. 1/2/4/8... işte sana piramit.
    Cevapla
  • Getmyads 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah allah hangi kendini bilmez anlatti sana bu sistemi de konusuyorsun kardeşim ben sana bilmediğini kisaca özet geceyim 50 dolarla bir hisse alıyorsun o aldigin hissenin ömrü 600 gün her aldığın hisse sana günlük ortalama 50 cent kazandırıyor yarisini cekilebilir hesapta yarisini da yeniden hisse alman icin iceride birakiyor yani hisse başına günlük sana 25 cent veriyor arkadaşım eğer ki altindan birini üye yaparsan onun her aldığı hisseden 6 dolar geliyor bunun da yarisini bilmem nesini bırakmıyor onu hemen cekilebilir hesabina aktariyor ayrica da altından ilk iki üye sana para kazandırıyor diğerleri sana para falan kazandirmiyor
    Cevapla
  • Kara 2 7 yıl önce Şikayet Et
    abi bune ya. yorumcularin yuzde 80 ini bu sekilde para kazaniyormus. bi bizim haberimiz yokmus bu sistemlerden. :)
    Cevapla
  • ebu yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    kairosun fetöyle bağlantısı olabilir bilgisayarları günde 10 saat açık tutma şartıyla para kazandıracaklarmışşşş.siber saldırıya zemin falan.
    Cevapla
  • ayran 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemler az paraya fahiş faiz vermektir, ilk yapan italyan adam ponzidir, internetten ponzi sistemi diye araştırın, ödeme yapıyor diyenler, senin benim param ve sürekli üyelik gelmesi olur, birde üyeliklerde bir yerde kazandırmaz çünkü piramid sisteminde en üstte olanların sürekli kazancı artığından bir yerden sonra gelen üyeliklerde yetmez.Gününün büyük çoğunluğunu bilgisayar başında geçiren biri olarak bu sistemlerden para kazanılıyor denildiğinde kendimi keriz gibi hissediyorum boşuna mı yırtınıyorum ben başka işlerle diye.Eğer kazanan 3 5 kişi ise kaybeden yüzler binler olur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR