Kayacı: Sorumluluğumuzun farkındayız

MÜSİAD Mersin Başkanı Hakan Kayacı, "Anayasa değişikliğinde ve referandumda, sorumluluğumuzun bilincindeyiz" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2017 10:20 GÜNCELLEME 01.02.2017 10:20 EKONOMİ
Kayacı: Sorumluluğumuzun farkındayız
Kayacı: Sorumluluğumuzun farkındayız

Abdullah Biçer'in haberi

MÜSİAD Mersin Başkanı Hakan Kayacı, Yatırımcılar hızlı ve tarafsız bir hukuk devleti özlemindedir. Yaptığı yatırımla alakalı olarak başına, adına bürokrasi dediğimiz şey geldiğinde,o bürokrasi hızlı ve tarafsız bir şekilde işliyor mu diye bakar.

Türkiye’de yargı alanında önemli reformlar yapıldı ama hâlâ sıkıntılar devam ediyor. 80 darbesinin mirası 1982 Anayasası kuvvetler ayrılığı prensibi ile hareket etme zorunluluğu olan Yasama, Yürütme ve Yargı organlarına verilen yetkileri ve bunların görevlerini tanımlıyor.Ama gelin görün; yakın tarihte yaşadığımız onlarca badireden de anlaşılıyor ki kuvvetler ayrılığından çok kuvvetler karmaşası var.

Başbakan’ın yetkileri yahut Cumhurbaşkanı’nın yetkileri diye konuşulan konular kişilerden kaynaklanan problemler değil, anayasadan kaynaklı sıkıntılardır. En büyük sıkıntı olarak görülen bu durumdan kurtulmanın yolu anayasa değişikliğinden geçiyordu ve Allah’ın izni ile bu değişiklik de Milletin oyları ile gerçekleştirilecek.

Kayacı, Anayasa değişikliğinde referandumda, Sorumluluğumuzun bilincindeyiz Kalkınan üreten, ve büyüyen bir Türkiye için Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı sistemini destekliyor MÜSİAD Mersin Yönetim kurulum, üyelerim ve Genç MÜSİAD’lı kardeşlerim ile birlikte yürekten destekliyoruz dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR