Bakan açıkladı! 2 bin 58 kişi alınacak...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:"Taşra teşkilatlarımızda görev yapmak üzere sözleşmeli 2 bin 58 mühendis ve veteriner hekim alımı yapacağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.06.2017 12:33 GÜNCELLEME 13.06.2017 13:49 EKONOMİ
Bakan açıkladı! 2 bin 58 kişi alınacak...
Bakan açıkladı! 2 bin 58 kişi alınacak...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bakanlığın taşra teşkilatlarında görev yapmak üzere sözleşmeli 2 bin 58 mühendis ve veteriner hekim alımı yapacaklarını bildirdi. 

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, personel alımı hususunda neticeye vardıklarına dikkati çekerek, Bakanlığın taşra teşkilatında görevlendirilmek için sözleşmeli 2 bin 58 mühendis ve veteriner hekim alacaklarını kaydetti.

Söz konusu personelin 874'ü ziraat, 328'i gıda, 96'sı su ürünleri, 10'u balıkçılık teknolojisi, 33'ü harita olmak üzere bin 341'inin mühendis ve 717’sinin veteriner hekimden oluşacağını belirten Çelik, "Bu belirlemeleri yaparken il ve ilçelerdeki ihtiyaçları dikkate aldık. Ayrıca gıda mühendislerinin büyükşehirlerde, veteriner hekimlerin ise hayvancılığın yoğunlukta olduğu bölgelerde yoğun olarak istihdam edilmesine dikkat ettik. Alımı yapılacak personelin pozisyonlarının vize işlemleri Maliye Bakanlığında tamamlandı. ÖSYM Başkanlığı ile birlikte yerleştirme işlemleri çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. ÖSYM’nin belirleyeceği yerleştirme takvimi doğrultusunda müracaat ve yerleştirme işlemlerine başlanacak. Tercihler, büyük ihtimalle Ramazan Bayramı sonrası alınmaya başlanacak." ifadelerini kullandı.

TARIM KREDİ'YE 500, TKDK'YA 200 KİŞİ ALINACAK

Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'ne (Tarım Kredi) alınacak 500 kişinin başvuru sürecinin de neticelendiğini ifade ederek, müracaatlara yönelik ön incelemelerin tamamlanmasının ardından mülakat yapılacağını, mülakata katılmaya hak kazanan adaylar ile yer ve saatin 19 Haziran’da açıklanacağını bildirdi.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na (TKDK) ise yıl içinde 200 kişi alacaklarına işaret eden Çelik, bu konudaki detayları ise ileriki günlerde netleştireceklerinin altını çizdi.

YORUMLAR 5
  • Ali Özbakır 6 yıl önce Şikayet Et
    İl-ilçe tarımlar baştan yapılandırılmadı boş adam doldu içlerinde, arazide ki hayvancılık canlandırılmalı besi ve yem üzerine ziraat mühendisleri istihdam edilmeli. Gıda denetim müdürlükleri kurulmalı ve gıda mühendislerinde teftişlerin yapılması faaliyet durdurma yetkisi verilmeli ülkede gıda ve tarım reformuna ihtiyaç var. Şeker pancarı arpa buğday üretimi bile düşüşte göz göre göre zirai krize gidiyoruz.
    Cevapla
  • ŞAMİLHAN 6 yıl önce Şikayet Et
    ilçe tarım mühendis dolu odalarda masadan boş yer kalmamış nereye oturacak bu vatandaşlar.Gel gör ki arazide bir kişi yok.Ücretler o biçim alınıyor
    Cevapla
  • Oyanur 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım 328 gıda mühendisi nedir. Koskoca ülkemin 70 milyon insanın hangi sağlıksız beslenme derdine merhem olacak. Siz sayıyı kistikca sağlık bakanlığı artırıyor zira sağlıksız gıdalarla beslenen insanımızın tamiri yine sağlık personeline düşüyor. Bunun için harcanan ülke kaynaklarından zaten hicbahsetmiyorum. Lütfen gıda mühendisliğinin önemi iyi kavransin.Ulkemde sağlıklı nesiller yetişsin. Hic mi analiz edilmez tüm bunlar anlayamıyorum. Lütfen sayın bakanım kafrolar resmen açıklanmadan gıdacı sayısını artırın ve gıda mühendisliğini daha aktif hale gelmesini saglayalim. Yoksa sağlıksız beslenmeden kaynaklanacak hastalıkların vebali büyük olur.
    Cevapla
  • sakaryalı 6 yıl önce Şikayet Et
    et fiyatlarını düzeltmediğin sürece halkın gözünde birşey yapmış gibi olmucaksın sayın bakanım herkes bunu bekliyor gerisi teferruat
    Cevapla
  • Oyanur 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına gıda mühendislerinin kontejanini bu kadar düşük tutmayin. Ülke gıda teröründen geçilmiyor. Kontrolsuz üretimler nedeniyle sağlıksız nesiller yetişiyor. Kanser vakalari niye bu kadar artti hic mi dusunulmuyor. gıda mühendisleri istihdamını kistikca sağlık bakanlığı binlerce eleman istihdam ediyor. Hafife alınmasın artık gıda mühendisliği. Ülkemizin gıda mühendisi ihtiyacı lütfen doğru belirlensin Ağzımıza giren ekmek lokmasindan içtiğimiz suya kadar denetlenmesi gerekir. Yok insan sağlığı önemli değilse üniversitelerde bu bölümlerin Kontenjanları iyice düşürün ne diyeyim. Ne emeklerle okutulan gıda muhendislerimizin allah yardimcisi olsun. Kıymetleri bilinsin insallah.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR