Ukrayna boğazlar için ABD'den yardım istedi

Ukrayna, Türkiye'nin boğazlardan LNG tankerlerinin geçişine izin vermemesi üzerine ABD'den yardım istedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.06.2017 23:27 GÜNCELLEME 21.06.2017 23:28 EKONOMİ
Ukrayna boğazlar için ABD'den yardım istedi
Ukrayna boğazlar için ABD'den yardım istedi

Ukrayna'nın devlet doğalgaz şirketi Naftogaz Başkanı Andrey Kobolev, Türkiye'nin LNG tankerlerinin Boğazlardan geçişine izin vermesini sağlamak için Washington'un desteğini almayı umduklarını söyledi.

TÜRKİYE İZİN VERMİYOR

Wall Street Journal gazetesine demeç veren Kobolev, Ukrayna'nın ABD'nin sıvılaştırılmış doğalgazını (LNG) Karadeniz üzerinden ithal etmeye ilgi gösterdiğini, ancak Türkiye'nin LNG tankerlerinin Boğazlardan geçişine izin vermemesi nedeniyle bu projeyi hayat geçiremediklerini söyledi. 

ABD'yi ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun heyetinde yer alan Kobolev, Washington'da bu konuyu ele aldığını da belirterek, "ABD'nin yeni diplomatik girişimlerinin, bu sorunu çözmeyi sağlayacağını umuyoruz" dedi.

YORUMLAR 48 TÜMÜ
  • EKOLL 6 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna Amerika'dan LNG almak istiyor. O nedenle Amerika'dan yardım istiyor. Lakin bu tankerlerin boğazdan geçmesi çok tehlikeli olup kesinlikle izin verilmemeli. Türkiye izin vermiyorsa Amerika kimdir? Geçti o günler
    Cevapla
  • serhat 6 yıl önce Şikayet Et
    gürültü yapıp engelletmesinler 2.boğazı yapalım.parasını öder geçerler.az beklesinler
    Cevapla
  • insan 6 yıl önce Şikayet Et
    bogaz abd nin mi turkiyenin mi acep niye rica eder kii
    Cevapla
  • Musa 6 yıl önce Şikayet Et
    1979 Romen Tankeri Independente faciası dün gibi hatıralamızda. Boğaz yol geçen hanı olmamalı. Rusyadan yakın bir yerden alsın gazını ne zıkkım alıyorsa.
    Cevapla
  • hsn 6 yıl önce Şikayet Et
    abd bizim hangi isteğimizi yerine getirmiş ki biz onların isteğine izin verelim. Hem ayrıca boğazda meydana gelecek bir gemi kazası sonrası gerçekleşecek facianın sonuçları çok ağır olur. Çok istiyorlarsa kara denizin altından boru hattı döşesinler biz de abd ye satalım .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR