Rusya'dan flaş S-400 açıklaması!

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatı için Türkiye'ye kredi verilmesinin bugün itibarıyla gündemde olmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 30.06.2017 15:22 GÜNCELLEME 30.06.2017 16:09 EKONOMİ
Rusya'dan flaş S-400 açıklaması!
Rusya'dan flaş S-400 açıklaması!

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Türkiye'ye S-400 sevkiyatı için kredi verilmesi konusunda bir karar alınıp alınmadığı yönündeki soruya yanıt verdi. Rus bakan, "Bugün itibarıyla kredi konusu gündemde değil" yanıtını verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, dün yaptığı açıklamada, Rusya ve Türkiye'nin S-400 füze savunma sistemleri sevkiyatını belirten sözleşme üzerinde mutabakat sağladığını ancak kredi tutarı konusunda henüz bir anlaşma olmadığını belirtmişti.

Rostec Başkanı Sergey Çemezov da Rusya ve Türkiye'nin, S-400 füze sistemlerinin sevkiyatına yönelik tüm teknik konularda anlaştığını, Moskova'nın, satın alma işlemi için Ankara'ya kredi verme olasılığını düşündüğünü ifade etmişti. Çemezov, mart ayında yaptığı bir açıklamada Ankara'nın sistemleri satın almak için Moskova'dan kredi almaya hazır olduğunu söylemişti.

MAYISTA SEVKİYAT GÖRÜŞÜLDÜ

Moskova ile Ankara arasında S-400 savunma sistemlerinin sevkiyatına yönelik görüşmeler 2016 yılından bu yana devam ediyor.Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında 3 Mayıs'ta Soçi'de gerçekleşen görüşmede de S-400'lerin sevkiyatı konusu ele alınmıştı.

YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • H. YLZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslında bütün projelerde önce ortaklık işi öğrenip bu arada kalifiye eleman yetiştirip kendimiz yapmak milli projeler böyle gelişir diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    yapılıyor zaten ama acilen daha güçlü silahlara ihtiyaç var. o yüzden alınıyor bu füzeler.
    Cevapla
  • hkn 6 yıl önce Şikayet Et
    mülteciymiş,paramız mı yokmuş bunlar yorum mu?bu işi ver ordan 2 kg domates al parasını sanıyorsunuz herhalde.
    Cevapla
  • Ahmet bayram 6 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin bence 2500 km hisar üretildi bile arkadaşlar türkiyenin gücünü abd rusya bizden iyi biliyor..bu bölgede en güçlü ülkeyiz bence s 400 olayı abd ve ab ye mesaj siz böyle yaparsanız rusya ile kanka oluruz hepsi bu
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Suriye lilere 20milyar
    Cevapla
  • GERÇEKçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Mülteci besleyeceğimize kredi alıp füze alımına yönlenelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR