Motorine zam bu gece geliyor! Benzine de zam var mı?

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren açıklama Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan (PÜİK) geldi. Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor. Peki, motorin zammı kaç TL? 5-6 Ocak itibariyle benzin fiyatları ne kadar olacak? Benzin zammı da gelecek mi? İşte, detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2018 16:53 GÜNCELLEME 08.01.2018 10:29 EKONOMİ
Motorine zam bu gece geliyor! Benzine de zam var mı?
Motorine zam bu gece geliyor! Benzine de zam var mı?

Motorin zammı bu gece fiyatlara yansıyacak. Araç sahiplerini üzecek açıklamayı yapan PÜİK, motorin fiyatlarının bu geceden itibaren 7-9 kuruş aralığında zamlanacağını belirtti. Peki, önümüzdeki günlerde benzin zammı görünüyor mu? Benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik olacak mı? İşte, 5-6 Ocak tarihi itibariyle motorin fiyatlarına yansıyacak olan zam oranları ve motorin fiyatları...

MOTORİNE 8 KURUŞ ZAM GELDİ

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından yapılan motorin zammı açıklamasında, "06 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere motorin grubunda 7-9 kuruş fiyat artışı beklenmektedir. 05-08 Ocak 2018 tarihlerinde benzin grubunda fiyat değişikliği beklenmemektedir." denilmişti.

5 Ocak akşam saatlerine doğru edinilen bilgilere döre 7-9 kurul civarında olması beklenen motorin zammı açıklandı. Son belirlemelere göre motorinin litre fiyatına 8 kuruş zam yapıldı.

MOTORİN FİYATI 5.16 LİRAYA ÇIKTI

-AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara'da ortalama 5,08 liradan satılan motorinin litre fiyatı 5,16 lira olacak. Motorinin litresi İstanbul'da 5,03 liradan 5,11 liraya, İzmir'de 5,07 liradan 5,15 liraya yükselecek. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

PÜİK'in açıklamasına göre, önümüzdeki günlerde herhangi bir benzin zammı görünmüyor. Motorinin litresine en son 11 Kasım'da 11 kuruş zam yapılmıştı.

En son benzin zammı İSE 14 Aralık günü 8-9 kuruş civarında olarak fiyatlara yansımıştı. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR