Emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? 2018 memur emekli zamlı maaşı

3 Ocak tarihinde açıklanan enflasyon verileri ile birlikte memur emeklisine verilecek ek enflasyon farkı zammı da belli olmuştu. Peki, memur emeklilerinin merakla beklediği enflasyon zam farkı ne zaman ödenecek? Önümüzdeki günlerde hesaplara yatacak olan memur emeklileri zam farkı ne kadar olacak?

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2018 11:44 GÜNCELLEME 28.03.2018 11:44 EKONOMİ
Emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? 2018 memur emekli zamlı maaşı
Emekli maaş farkları ne zaman ödenecek? 2018 memur emekli zamlı maaşı

Memur ve memur emeklisinin maaş zammı toplu sözleşme ile karar bağlanmıştı. Yıl sonu enflasyon farkı ile birlikte ise belirlenen zamma ek enflasyon zammı eklenecekti. 2018 Ocak ayı içerisinde olduğumuz bu günlerde ise birçok memur ve emekli vatandaş  maaşlarının ne zaman yatacağını merak ediyorlar. Zamlı maaş ödemesini ilk olarak alacak olanlar SSK'lılar oldu. SSK emeklileri 17-26 Ocak arasında maaş ödemelerini almış olacaklar. Öte yandan Bağ-kur'lular ise zamlı maaşlarını en geç alan olarak, 25-29 Ocak günleri arasında alabilecekler. Peki, enflasyon verileri ile kesin olarak belirlenen SSK ve Bağ-kur emeklilerinin yanında, maaşlarını merak eden memur emeklilerinde durum nasıl olacak? 2018 memur emeklisine zam farkı ne zaman ve ne kadar ödenecek? 

MEMUR EMEKLİSİ ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

 

 

Memur çalışan ve emeklinin yeni yıl zammı Toplu Sözleşme'de alınan kararla yüzde 4 olarak belirlendi. Ancak 3 Ocak tarihinde beklenenin üzerinde çıkan enflasyon farkı maaş zamlarına ek bir zammı gündeme getirdi. Bununla birlikte yüzde 4 zamma ek olarak 1,69'luk ödeme yapılması gerekli oldu. 

Normal şartlarda her ayın 1 ila 5'i arasında alınan memur emekli maaş zammı yüzde 4 olarak ödendi. Bunun üzerinde memur emeklileri yüzde 1,69 ek zammın ne zaman ödeneceğini merak etmeye başladı.

Memur emeklisi zam farkının ödeneceği tarihe ilişkin herhangi bir net tarih verilmezken, 31 Ocak 2018 tarihine kadar ödenmesi bekleniyor.

EMEKLİ ZAMLI MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

SSK Emeklileri Maaşları Ne Zaman Yatar?

*Emekli kartlarındaki son numaraya göre;

9 olanlar 17 Ocak’ta

7 olanlar 18 Ocak’ta

5 olanlar 19 Ocak’ta

3 olanlar 20 Ocak’ta

1 olanlar 21 Ocak’ta

8 olanlar 22 Ocak’ta

6 olanlar 23 Ocak’ta

4 olanlar 24 Ocak’ta

2 olanlar 25 Ocak’ta

0 olanlar 26 Ocak’ta zamlı maaşlarını hesaplarından çekebilecek.

Bağ-Kur Emeklileri İçin;

*Emekli kartındaki son numaraya göre;

9, 7 ve 5 olanlar 25 Ocak’ta

3 ve 1 olanlar 26 Ocak’ta

8, 6 ve 4 olanlar 27 Ocak’ta

2 ve 0 olanlar 29 Ocak’ta zamlarını peşin ödenir.

Memur Emeklileri İçin;

Doğum tarihine göre yatan emekli memur maaşları normal şartları 1 ila 5 Ocak arasında hesaplara yatar. Ancak enflasyon farkının 3 Ocak'ta açıklanması memur zammı ek ödemesini ileri bir tarihe erteledi. Buna göre zamlı maaşlarını halihazırda alan memur emeklilerinin zam farkı ödemelerini de 31 Ocak tarihine erteledi. 

YORUMLAR 2
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    emekli maaş de me arkadaşım memur emeklisi de emekli maaşı dediğin zaman SGK emeklisi anlıyoruz
    Cevapla
  • ülküm 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok güçlü bir ülkeyiz çok şükür,hem savaşıyoruz,hemde devlet, çalışanın maaşını eksiksiz ve zamanında yatırabiliyor ve savaştıkçada büyüyoruz.Çünkü Türkiyeye yatırım yapacak ülkeler ve firmalar Türkiyenin gücüne sahadada şahit oluyorlar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR