Yerli ve milli üretim için tam destek

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, "Yerli ve milli üretim konusunda farkındalığın artırılarak somut adımlar atılmasını, yerli ve milli üretimi destekleyecek politikalar üretilmesini ve uygulanmasını istiyoruz." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2018 11:24 GÜNCELLEME 05.02.2018 12:21 EKONOMİ
Yerli ve milli üretim için tam destek
Yerli ve milli üretim için tam destek

Baran, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının himayesinde ATO tarafından yarın gerçekleştirilecek "Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: Yerli ve Milli Üretim" temalı konferansın önemini anlattı.

Yerli ve milli üretim konusunda uzun zamandır çalışmalar yürüttüklerini anımsatan Baran, Türkiye'deki ticaret odaları arasında bu konuda özel ihtisas komisyonu kuran ilk oda olduklarını söyledi.

 

 

Baran, söz konusu komisyonun 2013'te faaliyetlerine başladığına işaret ederek, "2014 yılında 'Kamu Alımlarında Yerli Katkı ve Offset Uygulamaları Paneli', Mayıs 2016'da ise OSTİM iş birliğiyle 'Kamu Alımlarında Sanayi İşbirliği Programı Konferansı'nı gerçekleştirdik. Her ikisi de geniş katılımla yapıldı. Panel ve konferanstan çıkan sonuçları devletimizin ilgili kademeleriyle paylaştık. 6 Şubat'ta TOBB Konferans Salonu'nda düzenleyeceğimiz 'Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: Yerli ve Milli Üretim' konulu konferansımızı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın himayesinde yapacağız. Amacımız yerli ve milli üretimin ülkemiz ve geleceğimiz açısından taşıdığı değere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak, kamu alımlarında yerlileşmeyi ve teknoloji transferini teşvik etmek, kamu alımları yoluyla yerli sanayinin geliştirilmesini sağlamak." diye konuştu.

Söz konusu konferansta enerji, sağlık ve ulaştırma sektörlerinde kamu alımlarında yerli ürünlerin tercih edilmesi, yerli ve milli üretim hamlesi, tıbbi cihaz yerlileştirme çalışmaları gibi konuların kamu ve özel sektör temsilcilerince ele alınacağını vurgulayan Baran, etkinlikte Maliye Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü, Teknoloji Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünün üst düzey yöneticileriyle enerji, haberleşme, ulaşım ve tıbbi cihaz sektörlerinin temsilcilerinin konuşmalar yapacağını bildirdi.

Baran, konferansta Kalkınma, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ekonomi ve Sağlık bakanlıkları müsteşarlarının da arasında bulunduğu 17 konuşmacının yer alacağını söyledi.

Yerli ve milli üretim konusunda kamu ve özel sektörün üzerine düşen sorumlulukları bulunduğunu belirten Baran, "Yerli ve milli üretim konusunda farkındalığın artırılarak bu konuda somut adımlar atılmasını, yerli ve milli üretimi destekleyecek politikalar üretilmesini ve uygulanmasını istiyoruz. Özel sektör olarak bizler güçlü Türkiye için yerli ve milli üretim konusunda payımıza düşen sorumlulukları yerine getiririz." ifadelerini kullandı.

Baran, bu konuda savunma sanayisinde çok önemli atılımlar gerçekleştirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bugün terör örgütlerine karşı Afrin'de yürüttüğümüz Zeytin Dalı Harekatı'nda kullandığımız mühimmatın tamamını yerli ve milli olarak üretebiliyoruz. Dünyada bir savaş gemisini milli olarak tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyoruz. Malezya, Bahreyn, Tanzanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Mısır, Gürcistan, Pakistan, Türkmenistan, Nijerya, Norveç ve Romanya'ya çeşitli tip ve boyutlarda 165 adet gemi ve bot ihracatı yaptık. Ülkemiz için gurur verici. Dışarıya bağımlı olmayan güçlü bir ekonomi için 'yerli ve milli' üretime ağırlık vermeliyiz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde yerli ve milli otomobil için adım atılmasından sonra 'yerli ve milli üretim' konusu yeniden ülkemizin gündemine geldi. Bundan mutluluk duyuyoruz."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    Yuzde yuzde yuzde yerlilik tamami yerlilik yerli olmali yapilan en ufak bir savunma projesinde sadece bir parcasi bile disardan alinirsa bunun ada yerli mal olmaz ama issallah hepsini yapcaz
    Cevapla
  • Kanuni 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş hangi ülke tüm maden yataklarına yada tüm bileşenlere %100 sahip? Saçma saçma konuşmayın ya.. Yerliden kastı hala anlayamadınız..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR