KPSS şartsız memur alımı ne zaman? Başvuru tarihi ve detaylar!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından lisans mezunlarına müjdeli haber geldi. ÖSYM’nın yayımlamış olduğu ilana göre KPSS şartı aranmıyor. Peki alım şartları neler ve kimler başvuru yapabilir?

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2018 11:00 GÜNCELLEME 14.02.2018 11:00 EKONOMİ
KPSS şartsız memur alımı ne zaman? Başvuru tarihi ve detaylar!
KPSS şartsız memur alımı ne zaman? Başvuru tarihi ve detaylar!

Lisans mezunları gözlerini, KPSS şartı aranmadan personel alımı yapacağını duyuran ÖSYM’den gelecek habere çevirdi. Bunun üzerine Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) KPSS şartı olmadan personel alım ilanı yayımladı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan  ilana göre, kamu personeli eksikliğini gidermek için farklı lisans dallarından olmak üzere Uzman Personel alımı yapacağını belirtti. ÖSYM’nın adaylarda aradığı kriterler neler? Başvuru yapacak adaylar, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesi uyarınca belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Peki bu program hangi bölümlerden mezun olmuş adayları kapsayacak? Toplamda kaç kişi alınacak? Başvurular ne zaman? İşte detaylar...

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

 

 

KPSS şartı olmadan, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı sözleşmeli personel alım ilanına başvuru yapacak adaylar yayımlanmış ilana göre bütün nitelikleri taşımak zorundadırlar. Adaylardan aranan kriterler şu şekildedir;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,

- Askerlik ile ilişkisi bulunmamak,

- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak,

- Güvenlik ve Arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek niteliklerini taşımak zorundadırlar.

HANGİ BÖLÜMLERDEN MEZUN ADAYLAR BAŞVURABİLECEK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM)  3 kişilik kadro ile Sözleşmeli Yerli Uzman Personel alacak. Buna göre İngilizce dilinden Fizik ve Fizik Öğretmenliği olmak üzere 2 personel ve Rusça dilinden Mütercim - Tercümanlık (Rusça) veya Rus Dili ve Edebiyatı mezunu olan 1 personel alınacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Adaylar başvurularına ilanın yayımlandığı tarih itibari ile başlayacak olup, en geç 27 Şubat 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular mesai saatleri içerisinde ÖSYM nin sitesinden alınacak başvuru formunu eksiksiz doldurup ve istenilen belgeler ile birlikte Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

SINAV NEREDE YAPILACAK?

Başvurusu kabul edilen adaylar ÖSYM tarafından Giriş sınavına tabii tutulacak olup sınav sözlü şekilde, 21 Mart 2018 tarihinde ÖSYM Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA adresinde yapılacaktır.

YORUMLAR 1
  • Fatma aksoy anilgan 6 yıl önce Şikayet Et
    Belediyede hizmetli olarak çalışmak istiyorum okullarda kreşlerde hizmetli olarak çalışmak istiyorum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR